Bir grup Japon internet servis sağlayıcı (ISS), dün itibariyle çocuk pornosunu bloklamaya başladıklarını açıkladılar. Bu karar önemli bir gelişme. Çünkü Japonya, ülke içinde kanunsuz kabul edilmesine karşın, video ve fotoğraf formatında çocuk pornosunun global kaynaklarından birisi olarak görülüyor.
Japon yetkililer, çocuk pornosunu kontrol almaya çalışıyor ama çocuk pornosu Japonya’da hala tam anlamıyla suç değil.
Buna karşın, Japonya’da mart ayında 21 şirketin üyeliği ile kurulan Internet İçerik Güvenlik Derneği (The Internet Content Safety Association), ülkenin % 50-70’ine servis verdiği bildirilen, 9 büyük internet servis sağlayıcının çocukların pornografik görüntülerine engellemeye başladıklarını açıkladı. 100’den fazla sitenin bu kapsamda bloklandığı açıklandı.
Japonya’da Google ve Yahoo dahil, kullanılan 4 büyük arama motoru da, bu sitelerin arama sonuçlarından çıkarılacağı, gösterilmeyeceği garantisi verdi.
Dernek, “Internet Hotline Merkezi” tarafından oluşturulan bloklanacak sitelerin listesini kullanıyor. Bu merkez, Japonya’da hukuksuz ve zararlı içeriği takip ediyor.



Kaynak : 