Dünya PC pazarının 2 numaralı üreticisi Acer bugün yaptığı açıklamada, 2011 yılı tablet satış hedefini yaklaşık % 60 geri çekerken, notebook satışlarında da hedef küçülttü.
Bilgisayar pazarındaki kayma, yani trend değişikliği, ortalığı karıştırmışa benziyor. Dünyanın dev firmaları başta IDC gibi sektörün en önemli analistlerini içeren araştırma firmaları bile bu “kayma”yı göremediler. Örneğin HP[1] CEO’su bu kaymaya karşı yöneticilerini masraflarını kısma konusunda uyarırken yakalandı ve IDC [2] şubatta yayınladığı PC pazarı büyüme tahminlerini 3 ay sonra % 50’ye yakın düşürdü.
Aynı şekilde Acer da tahminlerini düşürdü. Zaten bu tabletler mart ayında da eski CEO Gianfranco Lanci’yi görevinden etmişti[3].
Acer Yönetim Kurulu Başkanı J.T.Wang yaptığı açıklamada 3cü çeyrekte durumun düzenleceğini söyledi. Wang daha önce 5-7 milyon olarak verilen tablet satışlarını şimdi yıllık 2,5-3 milyon olarak veriyor.
Şirket geçen ay da satışlarda % 29,2 düşüş raporlamıştı. Ayrıca Avrupa’da 300 kadar kişinin işten çıkarılabileceği bildirilmişti.
[1] CEO’nun Şirket içi Notu Basına Sızınca, HP Çeyrek Sonuçlarını 1 Gün Önce Yayınladı
[2] IDC Firması 2011 Yılı PC Pazarı Büyüme Beklentisini Ciddi Oranda Düşürdü
[3] Acer Dünya Başkanı Gianfranco Lanci İstifa Etti

Kaynak : 