Vestel akıllı ve bağlanabilir ürünler ortaya koyma vizyonuyla Turkcell’le stratejik bir işbirliğine imza attı. Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Ömer Yüngül ve Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv’in birlikte açıkladıkları iş ortaklığının ilk ürünü, cep telefonuyla kumanda edilebilen akıllı klima olan Vestel Smart Plus.
Vestel ve Turkcell CEO’larının katılımıyla düzenlenen basın toplantısında ilk olarak Vestel Şirketler Grubu CEO’su Ömer Yüngül bir konuşma gerçekleştirdi. Klima pazarını akıllı ürünlerle geliştirme yolunda Vestel Smart Plus’ın bir devrim niteliğinde olduğunu belirten Yüngül’ün konuşmasından bir bölümü aşağıdaki videodan da takip edebilirsiniz. Yüngül özetle şunları ifade etti:
“Vestel, Ar-Ge ve inovasyondaki gücünü ürüne dönüştürme yeteneğiyle Vestel Smart Plus’ı geliştirerek klima sektörünü akıllandıran büyük bir yenilik ortaya koydu. Dost teknoloji anlayışıyla tüketicilerin klimalarını diledikleri yerden kumanda edebilmelerine olanak sağlayan Vestel, akıllı kliması Smart Plus’ın telekomünikasyon altyapısı için sektördeki lider gücü, bilgisi ve yenilikçi vizyonuyla öne çıkan Turkcell’den destek aldı ve beyaz eşya teknolojisiyle mobil iletişim teknolojisini buluşturdu.
Başarılı bir start olarak değerlendirdiğimiz bu ürünün ardından, yeni projelerle stratejik işbirliğimizi perçinleyeceğiz. Bu iki teknoloji devinin birlikte ortaya koyacakları yeni işlerle Türkiye’nin teknoloji gücüne güç katacaklarına inanıyoruz. Vestel City’de üretim hattımızdan çıkan tüm ürünler, iletişim teknolojileriyle işbirliğinde akıllanmaya devam edecek”
Vestel’in bugün klima pazarında yüzde 14 paya sahip olduğunu belirten Yüngül, Vestel klimalarının hepsinde mevcut olan yüksek enerji tasarrufu ve yüksek performans gibi niteliklerin yanına akıllı ürün özelliğini de eklediklerini, bu sayede kısa vadede yüzde 20, 2015’te ise yüzde 30 pazar payıyla liderliği elde etmeyi hedeflediklerini açıkladı.
Vestel CEO’su Ömer Yüngül’ün konuşmasının ardından Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv de bir konuşma gerçekleştirdi. Ciliv mobil teknolojilerin bireylerin hayatını, şirketlerin de ürünlerini değiştirdiğini ve Türkiye’nin dayanıklı tüketim alanındaki en önemli firması Vestel’in mobil teknolojileri kullanarak fark yarattığını belirti. Aşağıdaki videodan konuşmasının bir bölümünü takip edebileceğiniz Ciliv özetle şunları söyledi:
“Türkiye mobil teknoloji konusunda Avrupa’nın ilerisinde ve bu alanda birçok fırsat var. Dayanıklı tüketim alanında da mobil teknolojileri kullanır hale gelmek ve Vestel ile işbirliği yapmak bizler için heyecan verici. Turkcell – Vestel işbirliği teknolojik gelişmenin, inovasyonun, birbirine bağlı makine ve cihazların yaratacağı sinerjinin, küresel rekabette Türkiye’nin alacağı yeni pozisyonun güzel bir örneği.”
Vestel Smart Plus’ın cep telefonu ile kumanda edilebilme özelliği tüm operatörler için geçerli olacak. Vestel Smart Plus Akıllı Klima’yı satın alan Turkcell kullanıcılarından ise ilk 3 yıl SMS ücreti alınmayacak. Klimaya SMS atıldığında, komutun iletilip iletilmediğine dair geri bildirim mesajı üretilecek. Ayrıca Vestel, ilk 3 yıl boyunca operatör ayrımı yapmaksızın 450 SMS’e kadar geri bildirim ücretini kendisi karşılayacak.

Kaynak : 