Avustralya polisi, bu hafta sonunda farklı şehirleri ziyaret etmek isteyenlere Apple’ın haritalarını kullanmamaları yönünde bir uyarı yayınladı. Polisten yapılan açıklama, Murray-Sunset Ulusal Parkı’nda iOS harita sistemi ile yolunu bulmaya çalışan araç sahiplerinin kayboldukları ve Apple’ın harita sisteminde sıkıntı olduğu bilgisini geçmekteydi. Anlaşılan Google Maps kullanmayı bıraktıktan sonra alay konusu olan Apple için kabus dolu günler devam ediyor.
Apple, en son mobil işletim sistemi iOS 6’yı yayınlamadan önce ani ve sürpriz sayılabilecek bir kararla Google Maps kullanmayı bıraktıklarını duyurdu. Firma bir süredir kendi haritacılık sistemini geliştirmekteydi ve Apple cihazlarda bunan sonra navigasyon uygulamalarında Google Maps yerine Apple’ın kendi sistemi geçerli olacaktı. Ancak Eylül ayından itibaren, Apple’ın hayati bir hata yaptığı ortaya çıktı ve firmanın haritacılık uygulaması, barındırdığı hatalar nedeniyle alay konusu oldu [1]. Sonuçta Apple’ın haritacılık uygulamasında Eylül ayından bu yana pek çok güncelleme yapıldı. Ancak görünüşe bakılırsa kabus devam ediyor zira Avustralya polisi, Murray-State Ulusal Parkı’ndaki sürücülere Apple’ın haritalarını kullanmamaları için bu uyarı yayınladı.
Yapılan uyarıya göre, Avustralya’nın Victoria eyaletindeki yerel polise bir dizi çağrı gelmiş. Murray -State Ulusal Parkı’ndaki sürücüler, Mildura’ya gitmek istediklerinde kaybolduklarını ve navigasyon sistemlerinin kendilerini yanlış yönlendirdiğini bildirmişler. Bu çağrılar üzerine harekete geçen polis, gerçekten de iOS harita uygulamasında Mildura şehir merkezinin olması gerekenden 70 km kadar uzakta gösterildiğini fark etmiş. Polis, söz konusu ulusal parkta temiz su kaynağı bulunmadığı ve parkta sıcaklığın 46 dereceye kadar ulaşabildiğini göz önüne alarak tüm bölge sakinleri ve ziyaretçiler için geniş kapsamlı bir uyarı yayınlamaya karar vermiş.
Yerel polis tarafından kurtarılan bazı ziyaretçilerin 24 saattir ulusal park sınırlarında mahsur kaldıkları ve cep telefonlarının çekebilmesi için son derece tehlikeli yerlerden geçmek durumunda kaldıklarını saptamış. Polisin son 2 ay içinde bu gerekçeyle 6 kişiyi mahsur kaldıkları yerlerden kurtarmak zorunda kaldığı açıklanıyor.
[1]-iOS 6 ile Kendi Haritacılık Servisine Geçen Apple İlk Adımda Tökezlemiş Gibi Görünüyor



Kaynak : 