Apple’ın dokunmatik ekrana sahip bir kol saati projesi üzerinde çalıştığı yönündeki iddiaları geçtiğimiz günlerde okuyucularımızla paylaşmıştık [1]. Şimdi bu iddialar giderek güç kazanıyor. Apple’ın söz konusu projede çalışan 100 kişilik bir ekip kurduğu ve bu ekipte pazarlama uzmanlarından tutun da yazılım ve donanım mühendislerine dek pek çok farklı alandan personel bulunduğu rapor edilmekte. Apple ise tipik davranış biçimiyle iddiaları ne doğruluyor ne de yalanlıyor.
İddialara göre Apple, bu yeni cihazla ilgili çalışmalarına 2012’nin ortalarında başlamış. Özellikle Google’ın gözlük projesi gibi arttırılmış gerçeklik uygulamaları ve giyilebilir teknolojik cihaz projelerinin iWatch takma adını alan saat projesinde etkili olduğu ifade edilmekte. İddialara göre Apple’ın kol saati projesinde yer alan ekip daha önce iPad ve iPhone üzerinde çalışan uzmanları da içermekte. 100 kişilik ekip kurulduğu iddiaları da olayın bir tasarım ve deneysel ürün aşamasından çıktığını ve hızla nihai ürüne doğru yol aldığını düşündürtmekte.
Apple CEO’su Tim Cook, son dönemde yenilikçi bir ürün geliştirmeyip iPhone ve iPad cihazlar üzerinde küçük geliştirmeler yapmakla yetindikleri için hissedarlardan tepki çekiyordu. Hatta Apple’ın büyük yatırımcıları arasında yer alan ve dünyanın önde gelen hedge fonu yöneticilerinden birisi olan David Einhorn bu konuda firmaya ciddi eleştiriler getirmiş, dağıtılan kar payının da yetersiz olduğunu ileri sürerek adeta isyan bayrağı açmıştı [2].
Apple, dokunmatik ekrana sahip iPhone ve iPad cihazlarının sunumuyla teknoloji alanında devrim yapmış bir şirket. Şimdi bu firmanın giyilebilir cihaz segmentine yapacağı yatırımın da bu alanın gelişimi açısından son derece büyük bir önem taşıyacağı söyleniyor. Ayrıca zaten Apple tuğla paketleyip satsa bile kuyruk oluşturacak bir müşteri kitlesine de sahip. Dolayısıyla Apple saat işine girerse de en azından ilk etapta başarısız olmayacağı düşünülüyor.
[1]-Apple’ın Haziranda Pazara iWatch Adıyla Kol Saati Süreceği Belirtiliyor
[2]-Apple Hissedarları Kar Dağıtımının Düşük Tutulması Nedeniyle İsyan Bayrağı Açtı



Kaynak : 