Apple’ın geliştiricilere yönelik konferansı WWDC, bugün başlıyor. Türkiye saatiyle 17.00’da başlaması beklenen ve 3 gün sürecek organizasyonda, başta iOS 7 işletim sistemi olmak üzere pek çok yeniliğin görücüye çıkması bekleniyor. 100’ün üzerinde oturum ve 6 farklı teknik sunumun yer alacağı, 5.000’in üzerinde katılımcının yer alacağı organizasyonun biletleri 25 Nisan’da satışa çıkmış ve yalnızca 2 dakika içinde tükenmişti.
San Farncisco’daki Moscone Center’da yapılacak olan etkinlikte kesinlik kazanan lansmanlar Apple’ın mobil işletim sistemi iOS’un yeni versiyonu iOS7 ve Mac bilgisayarlara yönelik işletim sistemi OS X’in yeni versiyonu olacak. Bu etkinlikte, yeni iPhone ve iPad cihazlarla ilgili bir özelliğin tanıtılması beklenmiyor. Bununla birlikte, iPhone cihazlarda “eskisini getir yenisini götür” şeklinde bir kampanyanın gündeme gelebileceği konuşulmakta. Ayrıca Apple’ın yeni müzik dinleme servisi iRadio’nun da WWDC etkinliğinde tanıtılabileceği öngörülmekte.
İddialara göre bu etkinlikte tanıtılması beklenen yeni iOS7 işletim sisteminin, iOS6’ya göre en önemli değişikliği daha sade bir arayüze sahip olması. ayrıca Facebook ve Twitter gibi Filckr ve Vimeo’nun da yeni işletim sistemine ekleneceği ve paylaşım özelliklerinin artırılacağı söyleniyor. Yeni işletim sistemindeki Kamera uygulamasında fotoğraf filtreleme özelliği olacağı da yine ortaya atılan iddialar arasında. Mac bölümünde ise, yeniliklerin daha fazla olacağı ve yeni donanımların da tanıtılacağı söyleniyor.
WWDC etkinliği, Apple’ın prestiji açısından son derece önemli. Nisan ayının ortalarında 390 $ seviyesine dek düşen Apple hisseleri, bu organizasyon öncesinde 441 $ seviyesinden işlem görmekteydi. Etkinlik sonrasında hisselerin ciddi bir yükseliş sergilemeye başlayacağı ve Eylül – Ekim aylarındaki iPhone lansmanı öncesinde tavan yapacağı ileri sürülmekte.



Kaynak : 