ITU Cenevre Ofisinden Genel Sekreter Yoshio Utsumi tarafından bugün yapılan bir duyuruya göre 25-28 Şubat 2003’te Buenos Aires’te yapılması planlanan 5.Uluslararası Telekomünikasyon Sergi ve Forumu iptal oldu.
Arjantin Hükümeti ile
Uluslararası Telekomünikasyon Birliği (ITU)’nin birlikte aldığı iptal kararının nedeni olarak koşulların belirsizliği öne sürüldü. Ancak ITU bu bölgede 2004 ya da 2005’de bir toplantı yapmayı taahhüt ediyor. Bu nedenle de bu bölgedeki üye ülkelerden toplantı için fiyat ve şartları iletmeleri istendi. En uygun fiyat, aktif destek, sergi katılımcı garantisi, erişim, altyapı ve güvenlik sağlayabilecek ülke toplantıyı almış olacak.
Hatırlanacağı üzere, ITU geçtiğimiz ay İstanbul’da başarılı bir toplantı yapmıştı. ITU’nun 6.bölgesel toplantısı Asya-Pasifik bölgesi için düzenlenen ASIA-2002, aralık ayında. Bu toplantı Hong Kong’da Çin Halk Cumhuriyeti tarafından organize ediliyor. Toplantı 2-7 Aralık arasında olacak ve 50,000’den fazla kişinin katılımı bekleniyor.

Kaynak : 