Mobilite, sanallaştırma, ağ ve bulut bilişim teknolojileri alanında faaliyet yürüten firmalardan Citrix, bugün basın mensuplarına Türkiye pazarındaki 2014 hedeflerini, projelerini veyeni çözümlerini düzenlediği bir toplantıyla anlattı. Citrix Doğu Avrupa ve Rusya Başkan Yardımcısı Günther Brand ve Citrix Türkiye Ülke Müdürü Mehmet Emrali’nin katıldığı toplantıda Citrix ekibi özellikle kurumsal pazarda Desktop-as-a-Service (DaaS) gibi trendlerin 2014’te ön plana çıkacağını söyledi.
Mobilite ve esneklik geleceğin iş dünyası için en önemli kavramlardan ikisi. Giderek çok sayıda çalışan iş dünyasında da aynen özel hayatlarındaki gibi esnekliği bekliyorlar, iş ve boş zamanları için farklı ekipmanlar kullanmak istemiyorlar. Bunun bir sonucu olarak da Bring Your Own Device ve esnek çalışma modelleri önemli trendler olarak karşımıza çıkıyor. Buradaki en önemli sorunsa farklı cihazların ahenk içinde yönetiminin sağlanması. Citrix de 2014 yılında kurumsal pazarda tek elden çözümler sunarak bu pazarda daha da önemli bir oyuncu haline gelmeye çalışıyor. Düzenlene toplantıda bilgiler veren Citrix Türkiye Ülke Müdürü Mehmet Emrali özetle şunları söyledi:
“Mobilite konusu 2014 yılında da çok sayıdaki işletmenin ajandasında üst sıralarda yer alıyor. Önde gelen analistler Bring Your Own Device ve esnek çalışma modelleri gibi trendler sayesinde mobilite çözümü uygulayanların sayısının 2018 yılına kadar iki hatta üç katına kadar çıkacağını düşünüyor. Yeni çalışma biçimleri ve bu şekilde Kurumsal Mobilite’yi kendini adapte etmeyen firmalar uzun vadede ne yerel, ne de küresel rekabette şansa sahip olamayacaklar. Bu bağlamda organizasyonun tamamına hitap eden, geniş kapsamlı bir strateji çok daha kalıcı bir başarı vadediyor.
Bilgi işlem kaynaklarına mobil erişim kesintilere karşı güvenli ve esnek biçimde genişleyebilen bir alt yapının en önemli temeli. Bir işletme, kendi bilgi işlem merkezini bir Private Cloud’a dönüştürdüğü takdirde, bilgi işlem bölümü de yeni taleplere daha kolay yanıt verebilecek. Bu durumda bilgi işlem merkezi kendisini işletme dahilinde servis sağlayıcı olarak kabul ettirebilecek ve çalışanların değişen isteklerine daha kolay yanıt verebilecek. Bu tür bir alt yapının diğer bir köşe taşı ise esnek ve güçlü performansa sahip bir ağ.
Citrix, NetScaler gibi çözümlerle her bir çalışanın her zaman kendisine gereken veri ve uygulamalara ulaşması sağlanabiliyor. Üstelik bu durum, çalışanın nerede olduğundan ve hangi cihazla çalıştığından bağımsız olarak yapılabiliyor.
Sanal masaüstü gelişmiş bir Kurumsal Mobilite stratejisinin olmazsa olmaz bir bileşeni. Desktop-as-a-Service (DaaS) bilgi işlem uzmanlarına göre 2014 yılı için önemli bir trend. Sanallaştırma çözümleriyle masaüstü uygulamaları bilgi işlem merkezinde oluşturmak mümkün olabiliyor, üstelik mobil kullanıcılar ile CAD geliştiricisi gibi iddialı kullanıcılar için bile bu mümkün oluyor. Standart DaaS platformlarından farklı olarak Citrix esnek ve çeşitli boyutlardaki firmalara Pay-As-You-Go (Kullandığın kadar öde) modeli ile bu teknolojilere ulaşma imkanı sağlayan, kuruma özel ve uyarlanabilir çözümler sunuyor.
Citrix XenApp 7.5 firmaların çalışanlarının örneğin Windows uygulamaları değişik işletim sistemine sahip çok sayıda nihai cihazda kullanma imkanı veriyor. Şu ana kadar bu gibi uygulamaların çoğu zaman uzun bir süreç dahilinde farklı işletim sistemine sahip mobil cihazlar için yeniden geliştirilmesi gerekiyordu. Citrix HDX teknolojisindeki yeni gelişmeler sayesinde uygulamalar anında mobil olarak kullanıma açılmakta ve Multi-Touch fonksiyonları ile kullanılabilmekte.”



Kaynak : 