Türk Telekom’da 3 üst düzey yönetici olan Erkan Akdemir, Coşkun Şahin ve Nazım Efe’nin 26 temmuzdan bu yana gözaltı süreci devam ederken, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü darbe girişimi soruşturmasında aralarında üst düzey yöneticilerin de bulunduğu 18 Türk Telekom görevlisinin FETÖ / PDY üyeliği şüphesiyle gözaltına alındığı, şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel döküman ve FETÖ’nün örgüt içerisinde şifre olarak kullandığı belirtilen ‘1 dolarlık’ banknotlar bulunduğu bildiriliyor.
“Örgüt üyeliği” suçlamasıyla gözaltına alınan şüphelilerden Gülnihal U., Uğur A., Engin U., Taner A., Mehmet K., Cengiz D., Erdal K., Mustafa U., Mustafa Ö., Abdulkadir T., Yılmaz Ö., Semih A., Nazım Ç, Serdar Ö., Hüseyin İ.,Baki Ş., Ferit K., ve Caner K., sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü kaydediliyor.
Bu çalışanların network grubundan olduğu bilgisini aldık.
Darbe girişimi sonrasında, FETÖ’nün, Türk Telekom’da iletişim hatlarına yönelik saldırı yapılacağı ihbarı üzerine 20 Temmuz’da Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Şişli Gayrettepe’deki Türk Telekom Genel Müdürlüğü binasında arama yapmıştı. Şirket Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ / PDY) ilişkili olduğu gerekçesi ile 198 çalışanını da işten çıkardığı duyurmuştu [1].
[1] FETÖ Soruşturmaları Kapsamında 198 Çalışanının İşine Son Veren Türk Telekom İyice İncelenmelidir



Kaynak : 