web analytics
Perşembe, Haziran 4, 2026
No Result
View All Result
  • Giriş
Türk İnternet
  • Ana Sayfa
  • BİLİŞİM
  • e-TİCARET
  • INTERNET
  • TELEKOM
  • YENİ TEKNOLOJİLER
  • Hakkımızda
  • Kişisel Verilerin Korunması
    • Çerez Aydınlatma Metni
    • İlgili Kişi Başvuru Formu
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • BİLİŞİM
  • e-TİCARET
  • INTERNET
  • TELEKOM
  • YENİ TEKNOLOJİLER
  • Hakkımızda
  • Kişisel Verilerin Korunması
    • Çerez Aydınlatma Metni
    • İlgili Kişi Başvuru Formu
No Result
View All Result
Türk İnternet
No Result
View All Result
Ana Sayfa TELEKOM Operatörler

Türk Telekom, BM Kalkınma Programı İşbirliği ile Gerçekleştiren 2016 Sosyal Fayda Zirvesinden Çağrı ; Bugün Bağlanalım, Yarını Yaratalım

Teknoloji sayesinde daha yaşanabilir bir dünya için atılabilecek ortak adımlar ve sürdürülebilir kalkınma hedefleri, Türk Telekom ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı işbirliği ile gerçekleşen Sosyal Fayda Zirvesi İstanbul’da tartışıldı. 80’i aşkın ülkede, aynı hafta içinde, “Bugün bağlanalım. Yarını yaratalım” temasıyla düzenlenen etkinlikte; kamu, STK, sanat, iş, medya, moda-tasarım, akademi ve spor dünyasından tanınmış isimler bir araya geldi. Zirve, Türk Telekom’un Telefon Kütüphanesi projesi kapsamında geliştirdiği Türkiye’nin görme engellilere yönelik ilk resim sergisi “Tablolar Konuşuyor”un ilk fazına da ev sahipliği yaptı. Eğitim ve kadın hakları konularındaki aktivistliğiyle tanınan ve Nobel Barış Ödülünü alan en genç kişi olan Malala (19) ise Zirve için özel olarak paylaşılan özel video mesajıyla bireyleri dünyadaki eşitsizlik ve aşırı yoksullukla mücadeleye davet etti.

Türk-İnternet Haber Merkezi-Türk-İnternet Haber Merkezi
29 Eylül 2016
-Operatörler
0
Facebook'ta PaylaşTwitter'da PaylaşLinkedin'de Paylaş

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı tarafından, Türk Telekom katkılarıyla geçtiğimiz yıl Türkiye ve New York organizasyonları gerçekleştirilen Sosyal Fayda Zirvesi’nin, 2016 Türkiye organizasyonu 29 Eylül’de İstanbul’da düzenlendi. Türk Telekom, gelecek nesillere yasamaya değer bir dünya bırakabilmek için iletişimin ve teknolojinin birleştirici gücüden hareketle son iki yıldır bu Zirve’ye destek veriyor.

“2030 yılında nasıl bir dünyada yaşamak istiyorum?” sorusunun ele alındığı Sosyal Fayda Zirvesi’nin bu yılki teması ‘Bugün bağlanalım. Yarını yaratalım’ oldu. New York’tan Nairobi’ye aynı dönemde 80’ten fazla ülkede birden düzenlenen etkinliğin Türkiye organizasyonuna 500’den fazla ziyaretçi katıldı. Zirve’ye sosyal medya üzerinden destek veren binlerce kişi nasıl bir dünyada yaşamak istediklerini geniş kitlelerle paylaşma imkanı buldu.

Bir günde, 60 konuşmacı 30 panelde “Geleceği” konuştu

Türkiye’nin lider iletişim ve eğlence teknolojileri şirketi Türk Telekom’un katkılarıyla düzenlenen Sosyal Fayda Zirvesi İstanbul buluşmasında katılımcılar, daha iyi bir gelecek için dijital dünyanın fırsatlarından nasıl yararlanılabileceğini tartıştı. Zirve katılımcıları ayrıca teknoloji ve yeni medya ile değişen dinamiklerin herkes için nasıl eşit bir dünya yaratabileceği konusunda fikirlerini paylaştı. 60’a yakın konuşmacının katıldığı etkinlikte altı saat içinde; sosyal girişimcilik, kurumsal dijital sorumluluk, sürdürülebilir şehirler, kapsayıcı iş modelleri ve sürdürülebilir moda gibi birçok farklı konuda yaklaşık 30 panel gerçekleştirildi.

Günışığı projesiyle görmeyi öğrendi, piyano resitali verdi

Sosyal Fayda Zirvesi İstanbul; açılış konuşmalarının ardından gerçekleşen özel bir sürprizle başladı. Türk Telekom’un, az gören çocukların özel bir eğitimle mevcut görme becerilerini geliştirmelerini sağlayan projesi Günışığı öğrencilerinden Utku Taha Tekgül’ün piyano performansı da katılımcılardan büyük alkış aldı. Utku’nun bu özel performansının ardından Türk Telekom Kurumsal Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Mert Başar “#2030ŞİMDİ: Küresel Hedefler ve Onlara Ulaşmamızı Sağlayacak Teknolojiler” başlıklı bir konuşma gerçekleştirdi.

‘Amacımız, teknoloji ile fırsat eşitliği yaratarak 2030’a kadar eşitsizlikleri azaltmak’

Sosyal Fayda Zirvesi’nin gerek İstanbul gerekse New York organizasyonlarına son iki yıldır destek verdiklerini ve bu desteğin yeni projelerle artarak devam edeceğini belirten Türk Telekom Kurumsal Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Mert Başar şunları söyledi:


    “Türkiye’nin lider iletişim şirketi Türk Telekom olarak, ülkemizin ve dünyamızın daha yaşanılabilir bir yer olması, gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir dünya bırakabilmek için iletişimin birleştirici gücüyle hareket ediyoruz. Bu vizyonla uzun zamandır Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınması için UNDP ile ortak projeler geliştiriyoruz. İki yıldır destek verdiğimiz Sosyal Fayda Zirvesi ile de teknolojinin, yeni medya ve inovasyonun toplumsal fayda ve daha yaşanabilir bir dünya için nasıl daha etkin kullanılabileceği üzerine fikirlerimizi paylaşma fırsatı buluyoruz. Kalkınma için bilgi ve iletişim teknolojilerinin önemini göz önünde bulundurarak Türkiye’nin her yerinde herkes için erişilebilir iletişim olanakları yaratıyor, bireyler arasındaki dijital uçurumu kapatmayı ve dezavantajlı kesimleri evrensel bilgi toplumunun nimetlerinden faydalandırmayı amaçlıyoruz.

    Teknoloji ve yeni medyanın dünya genelinde sürdürülebilir kalkınma için kaldıraç etkisini hep beraber inceleme fırsatı bulacağımız bu organizasyon, ülkemizi daha da güçlendirerek, Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’nin hayata geçirilmesinde hepimiz için yol gösterici olacak. Bu platformda da belirtmek isterim ki, herkes için erişilebilir iletişim mottosuyla hayata geçirdiğimiz tüm ürün, servis iş modelleri ve projelerimizden elde ettiğimiz olumlu sonuçlar, bizi içinde yaşadığımız toplum için daha fazlasını yapma konusunda her zaman motive ediyor ve cesaretlendiriyor.”


BM Türkiye Mukim Koordinatörü Kamal Malhotra: “İnsanlar bu yeni gündemin gerçekleştirilmesinin bir parçası olmak istiyor”

Etkinlikte konuşma yapan BM Türkiye Mukim Koordinatörü Kamal Malhotra ise BM ve UNDP’nin küresel hedeflerin gerçekleştirilmesinde teknoloji, yeni medya ve iletişimin gücünü çok önemsediğini belitti. Malhotra konuşmasını şu sözleri ile sürdürdü:


    “Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri (Küresel Hedefler) konusunda hazırlanan raporlardaki temel mesajlar, yapılan küresel istişarelerin bir sonucunu yansıtıyor ve mesaj çok açık: İnsanlar bu yeni gündemin gerçekleştirilmesinin bir parçası olmak istiyor. Hükümetler ve iş dünyasından, verdikleri sözleri ve taahhütleri yerine getirmelerini bekliyorlar. Görüşlerine başvurulan bireyler ayrıca katılımın, kapsayıcılığın ve ortaklıkların önemini vurguluyorlar. Bu nedenle Türk Telekom ile Sosyal Fayda Zirvesi ve Küresel Hedefler konusunda kurduğumuz ortaklığı çok önemsiyoruz.”


İnternetle Hayat kolay katılımcılarından Emine Öztürk (74) Zirve’ye Ordu’dan bağlanarak etkinliğin sosyal medya etiketini açıkladı

Türk Telekom; Habitat Derneği ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) iş birliği ile hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projesi İnternetle Hayat Kolay ile kalkınmada öncelikli 50 ilde yaşayan, öncelikli kadın, 35 yaş üstü yetişkinlere internet okuryazarlığı eğitimleri veriyor. İnternetle Hayat Kolay projesi eğitimlerine katılarak internetle tanışma fırsatı bulan Emine Öztürk (74), memleketi Ordu’dan etkinliğe 4.5G ile canlı bağlandı ve internet okuryazarı olduktan sonra hayatının ne şekilde değiştiğini katılımcılarla paylaştı. Öztürk ayrıca etkinliğin sosyal medya etiketi #2030Şimdi’yi açıklayan ilk isim oldu.

Görme Engelliler Van Gogh, Da Vinci ve Ahmet Hamdi Beyin tablolarını dinledi

Türk Telekom’un sosyal sorumluluk projelerinden Telefon Kütüphanesi kapsamında hayata geçirilen “Tablolar Konuşur, Engeller Yok olur” projesinin ilk fazı da, Türkiye’nin görme engellilere yönelik ilk resim sergisi olarak Sosyal Fayda Zirvesi’nde katılımcıların ziyaretine açıldı. Kültür ve sanatın, toplumun her kesimi için erişilebilir olması yolunda önemli bir adım olan Tablolar Konuşur Sergisi’nde; Van Gogh, Leonardo Da Vinci, Ahmet Hamdi Bey gibi dünyaca ünlü sanatçıların eserleri sergilendi. Proje kapsamında önümüzdeki aylarda 20’den fazla eser, sesli betimleme sayesinde görme engelli sanat-severlerle buluşacak.

Etiketler: ETKİNLİK

Türk İnternet'ten buna benzer yazılar için bildirim almak ister misiniz?

ABONELİKTEN ÇIK
Türk-İnternet Haber Merkezi

Türk-İnternet Haber Merkezi

Turk-internet.com Haber Merkezi Türk Internet Endüstrisi Portalı, turk-internet.com, 1 Eylül 2000’de resmi yayına geçerek, iş ve Internet dünyası profesyonelleriyle buluşmuştur. Editör icin [email protected] ya da [email protected].

Lütfen yorum yapmak için giriş yapın.

GÜNLÜK BÜLTEN ABONELİĞİ

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

HAFTANIN ÖNE ÇIKANLARI

  • Mobil Sektör Yeniden Şekilleniyor; 2030’a Kadar Akıllı Telefonların Yaklaşık Yarısı Doğrudan Uydulara Bağlanacak
  • İran, ABD’ye Çok Uçak Kaybettirmiş ve Amerikalılar Çin ile Gelecekteki Savaş Konusunda Endişeli
  • Papa Leo XIV, Yapay Zeka Hakkında Çığır Açan Bir Genelge Yayınladı ve İnsanlığı “Dijital Tekel’e” Karşı Uyardı
  • Tunçmatik’ten Elektrikli Araç Kullanıcılarının “Menzil Kaygısını” Bitirecek Çözüm
  • Online Toplantılarda Yapay Zekâ Devrimi: Türk Mühendislerin Başarısı Edisyn

HAFTANIN KELİMESİ

3GPP

3. Nesil Ortaklık Projesi (3GPP), dünya çapında çeşitli mobil (hücresel) ve telekomünikasyon standartlarını geliştiren ve sürdüren bir grup standart kuruluşudur.

3G ile birlikte kurulmuş ve telekom endüstrisinin Birleşmiş Milletleri diye tanımlanabilir. Sonraki nesiller için de standartları belirlemiştir.

Detayı için Wiki-Turk'e bakınız

İNTERNET HIZI

Türkiye'nin İnternet Hızlarını Dünya ile KarşılaştırmakKaynak : https://www.speedtest.net/global-index#mobile
Facebook Twitter LinkedIn

Bildirimler

Turk-internet.com masaüstü bildirimlerini almak için lütfen buraya tıklayın

Son Yorumlar

  • ICANN, Yeterince Temsil Edilmeyen Toplulukları Yeni gTLD Başvuru Destek Programı İle Güçlendiriyor için Tolga Kaprol
  • BTK, Yabancı e-SIM Firmalarını Engelledi için Bulent SEN
  • Sahibinden.com Domain’inin Güncellenmesi Unutulmuş için Tolga Kaprol
  • İngiliz Düzenleyici Ofcom, Bulut Servislerini ve Akıllı Cihaz Pazarını Soruşturuyor için Tolga Kaprol
  • Seçim Yaklaşırken, Kişisel Veriler Kötüye Nasıl Kullanılır? için [email protected]

Türk İnternet'ten ilginize çekecek yazılar için bildirim almak ister misiniz?

Abone Ol

© Copyrights 2000-2025 - Bu sitede yayınlanan haber/söyleşi/makale ve bilgilerin tüm hakkı turk-internet.com'a aittir.

Tekrar Hoşgeldiniz!

Aşağıdan hesabınıza giriş yapınız

Şifremi unuttum?

Şifrenizi geri alın

Lütfen şifrenizi resetlemek için kullanıcı adı veya email adresinizi girin.

Giriş yap
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • BİLİŞİM
  • e-TİCARET
  • INTERNET
  • TELEKOM
  • YENİ TEKNOLOJİLER
  • Hakkımızda
  • Kişisel Verilerin Korunması
    • Çerez Aydınlatma Metni
    • İlgili Kişi Başvuru Formu

© Copyrights 2000-2025 - Bu sitede yayınlanan haber/söyleşi/makale ve bilgilerin tüm hakkı turk-internet.com'a aittir.