ABD’deki geniş bant kullanıcı artışı, şu ana kadar ki en yüksek değer. Daha önceki yüksek değer 1.5 milyon kullanıcı artışı ile 2003’ün 2.çeyreğine aitti.
Araştırmaya göre, geniş bant kullanımın % 64’ü yani 14.5 milyon kullanıcı kablo internet şirketleri tarafından sağlanıyor. Geri kalan % 36 yani 8 Milyon ise DSL kullanıcıları.
3.çeyrekte DSL kullanıcı sayısı % 39 yani 800.000 kişi artmış durumda. ABD’deki 5 geniş bant internet sağlayıcısından 4’ü yani Comcast, SBC, Verizon ve Cox şu ana kadar ki en yüksek geniş bant satışlarını gerçekleştirdiklerini ifade ettiler. En büyük 10 ABD’li kablo internet şirketi, toplam kullanıcıların % 88’ine erişim sağlarken, DSL konusunda en büyük 4 firma, ABD2deki tüm DSL bağlantılarının % 70’ini veriyor.
Leichtman Araştırma Grubu Başkanı Bruce leichtman “2003’ün 3.çeyreğindeki geniş bant internet kullanımındaki artış, 2.çeyreğin sonuçlarını da geçti. Bu sonuçta büyük servis sağlayıcıların yeni abonelere önerdiği önemli indirimlerin de payı büyük. Bu promosyonlar olmasaydı, belki bu derece büyük bir artış olmayabilirdi” dedi.



Kaynak : 