• Günlük Haberler
  • *İNSAN KAYNAKLARI
  • *ÜRÜNLER / HİZMETLER
  • BİLİŞİM
  • DOSYALAR
  • e-TİCARET
  • Giriş
  • Kayıt
28 °c
istanbul
26 ° Cum
26 ° Cts
26 ° Paz
26 ° Pts
Türk İnternet
  • Ana Sayfa
  • BİLİŞİM
  • e-TİCARET
  • INTERNET
  • TELEKOM
  • YENİ TEKNOLOJİLER
  • Hakkımızda
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • BİLİŞİM
  • e-TİCARET
  • INTERNET
  • TELEKOM
  • YENİ TEKNOLOJİLER
  • Hakkımızda
No Result
View All Result
Türk İnternet
No Result
View All Result
Ana Sayfa BİLİŞİM Donanım ve Dağıtım Sektör Haberleri İşletim Sistemi

Bill Gates, Tekrar Microsoft’un Başına Geçeceği İddialarını Yalanladı

Bill Gates bugün basına verdiği bir demeçte, kurucusu olduğu Microsoft'un başına tekrar geçeceği iddialarını yalanladı. Şu anda Bill & Melinda Gates Vakfı için çalıştığını ve tüm zamanı ile enerjisini vakıf çalışmalarına verdiği söyleyen Gates, ömrünün sonuna dek Microsoft'un başına geçmek gibi bir planı olmadığını açıkladı.

Çagdas Aru-Çagdas Aru
15 Aralık 2011
-İşletim Sistemi
0
Facebook'ta PaylaşTwitter'da Paylaş

Bill Gates bugün basına verdiği bir demeçte, kurucusu olduğu Microsoft’un başına tekrar geçeceği iddialarını yalanladı. Şu anda Bill & Melinda Gates Vakfı için çalıştığını ve tüm zamanı ile enerjisini vakıf çalışmalarına verdiği söyleyen Gates, ömrünün sonuna dek Microsoft’un başına geçmek gibi bir planı olmadığını açıkladı.

Teknoloji camiası, bir süredir Microsoft’un yenilikçi bir lidere ihtiyaç duyduğunu konuşuyor. Pek çok teknoloji yazarı, Microsoft’un gerek Apple gerekse de Google’ın yaptığı yenilikçi hamleler karşısında yeterli aksiyonu alamadığını ileri süren yazılar yazmakta. İddialara göre Microsoft’un mevcut CEO’su olan Steve Ballmer, hem finansal açıdan şirketi çekip çevirecek yeterliliğe hem de büyüme hedeflerini tutturabilecek coşkuya sahip bir isim. Ancak Ballmer’ın en büyük eksikliğinin inovatif düşünememesi olduğu, bunun da firmaya uzun vadede çok ciddi kayıplar getireceği iddia edilmekte.

Bu iddiaların bir neticesi olarak, bir süreden beri teknoloji camiasında Bill Gates’in kurucusu olduğu Microsoft’un başına yeniden geçeceği dedikoduları dönmeye başladı. Bu dedikodulara son noktayı ise, bir aile gezisi için Sydney’de bulunan Bill Gates koydu. Gates, şu anda tüm zamanını ve enerjisini Bill & Melinda Gates Vakfı için harcadığını dolayısıyla da Microsoft’un başına yeniden geçmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığını açıkladı. Gates şu anda Microsoft firmasında yarı zamanlı bir danışman olarak görev aldığını ve daha bu hafta yöneticilerle temas kurduğunu söylerken, danışmanlık rolünü kendisine ihtiyaç olduğu sürece sürdüreceğini belirtiyor.

Bill Gates ayrıca vakıf çalışmalarının da tüm hızıyla sürdüğünü ve buradaki görevinin oldukça yoğun olduğunu açıklamakta. Bill & Melinda Gates Vakfı başta sağlık ve eğitim projeleri olmak üzere pek çok hayır işine ve sosyal sorumluluk projesine fon sağlamakta. Son dönemde özellikle gelişmekte olan ülkelerdeki sağlık sorunları ve yoksullukla mücadele projelerine eğildiklerini belirten Gates, oldukça başarılı bir iş çıkardıkları görüşünde.

Microsoft’un kurucusu Gates, verdiği röportajın son bölümünde Ekim ayı başında yaşamını yitiren Apple’ın CEO’su Steve Jobs ile çekişmelerinden de bahsetti. Jobs, pek çok kez Bill Gates’i yenilikçi olmamakla ve insanların fikirlerini sömürmekle suçlamıştı. Bu ve benzeri suçlamalar Jobs’un kısa süre önce yayınlanan biyografisinde de yer almıştı. Jobs konusunda oldukça kısa bir yorum yapan Gates şu ifadeleri kullanıyor:


    “Jobs’un sert ifadeler kullanmasının sebebi Microsoft makinelerinin onunkileri satış bakımından bir hayli geride bırakmış olması. Ama yine de Jobs harikulade birisiydi. Bizim Microsoft’ta yaptığımız iş her açıdan son derece başarılıydı, ancak Steve de teknoloji alanına devasa katkılar sağladı ve son yıllarında çok daha nazik bir insandı. Ama tabi zaman içinde çok sert ifadeler de kullanmıştır.”

Etiketler: Haber

Türk İnternet'ten buna benzer yazılar için bildirim almak ister misiniz?

ABONELİKTEN ÇIK
Lütfen yorum yapmak için giriş yapın.

GÜNLÜK BÜLTEN ABONELİĞİ

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

YAZARLARIMIZ

Ernur Öktem
  • Yakında Yerli Üretim Huawei Telefonlar mı Göreceğiz?
Fusun S.Nebil
  • Ukrayna-Rusya Savaşı, Ticari Uyduları Savaşın İçine Çekiyor
Innocenzo Genna* / EU telecom regulation expert
  • Dezenformasyonla İlgili Yeni Avrupa Uygulama Kuralları: Öz Düzenlemeden Ortak Düzenlemeye
Mehmet Taşnikli
  • Tayvan, Çin Riskine Rağmen 120 Milyar $’lık Çip Yatırımı Başlattı
turk-internet.com / Bilgi
  • “Bağlantınız Gizli Değil” Uyarısı Nedir, Karşılaşıldığında Ne Yapmalı?
Ümit Ağaçsakal
  • “Bırakınız Yapsınlar” mı, “Durdurun Otursunlar” mı?

HAFTANIN ÖNE ÇIKANLARI

  • Boğaziçili Hocaları Durduramayan AKP, ePosta ve Bilgilerinde Açık mı Arıyor?
  • SpaceX’de, Elon Musk’ı Eleştirenler İşten Atıldı
  • Felsefe, Tarih ve Gençler.. Bu Ülkede Ümit Biter mi?
  • Dezenformasyon Kanunu Adalet Komisyonundan Geçti, TBMM’ye Geliyor
  • Telefon Dolandırıcılığından.. Boğaziçi Üniversitesine.. Seçimlere .. Kişisel Veriler Neden Önemli

HAFTANIN KELİMESİ

3GPP

3. Nesil Ortaklık Projesi (3GPP), dünya çapında çeşitli mobil (hücresel) ve telekomünikasyon standartlarını geliştiren ve sürdüren bir grup standart kuruluşudur.

3G ile birlikte kurulmuş ve telekom endüstrisinin Birleşmiş Milletleri diye tanımlanabilir. Sonraki nesiller için de standartları belirlemiştir.

Detayı için Wiki-Turk'e bakınız

Bildirimler

Turk-internet.com masaüstü bildirimlerini almak için lütfen buraya tıklayın

Son Yorumlar

  • Seçim Yaklaşırken, Kişisel Veriler Kötüye Nasıl Kullanılır? için [email protected]
  • Video Sunan Platformları En İyi Nasıl İzleriz? için Tolga Kaprol
  • Rusya, Meta’ya (Facebook) Erişimi Engelledi için Tolga Kaprol
  • Metaverse, Bir Can Simididir için tkaprol
  • Kademeli Tarifede Elektrikten Tasarruf Tüyoları için maltun1

Haber bültenimize abone olun

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

  • Haber İndeksi
  • Hakkımızda
  • Gizlilik Bildirimi
  • Firmaların turk-internet.com ile Çalışabilirlik Yöntemleri
  • Destek
  • Bize Yazın

© 2021 Turk-Internet.com

No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • BİLİŞİM
  • e-TİCARET
  • INTERNET
  • TELEKOM
  • YENİ TEKNOLOJİLER
  • Hakkımızda

© 2021 Turk-Internet.com

Tekrar Hoşgeldiniz!

Aşağıdan hesabınıza giriş yapınız

Şifremi unuttum? Kayıt Ol

Yeni Hesap Oluştur

Kayıt olmak için aşağıdaki formu doldurunuz

Tüm alanların doldurulması gerekiyor. Giriş yap

Şifrenizi geri alın

Lütfen şifrenizi resetlemek için kullanıcı adı veya email adresinizi girin.

Giriş yap
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Bildirimi.