• Günlük Haberler
  • *İNSAN KAYNAKLARI
  • *ÜRÜNLER / HİZMETLER
  • BİLİŞİM
  • DOSYALAR
  • e-TİCARET
  • Giriş
  • Kayıt
28 °c
istanbul
26 ° Cum
26 ° Cts
26 ° Paz
26 ° Pts
Türk İnternet
  • Ana Sayfa
  • BİLİŞİM
  • e-TİCARET
  • INTERNET
  • TELEKOM
  • YENİ TEKNOLOJİLER
  • Hakkımızda
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • BİLİŞİM
  • e-TİCARET
  • INTERNET
  • TELEKOM
  • YENİ TEKNOLOJİLER
  • Hakkımızda
No Result
View All Result
Türk İnternet
No Result
View All Result
Ana Sayfa YENİ TEKNOLOJİLER Yeni Teknolojiler Arttırılmış / Sanal Gerçeklik

Cevat Yerli, “Internet Of Life” İle Yaşanılır Bir Gelecek Kurmayı Hedefliyor

turk-internet.com Basin-turk-internet.com Basin
21 Nisan 2022
-*ŞİRKET HABERLERİ, *ÜRÜNLER / HİZMETLER, Arttırılmış / Sanal Gerçeklik
0
Cevat Yerli, “Internet Of Life” İle Yaşanılır Bir Gelecek Kurmayı Hedefliyor

Cevat Yerli, “Internet Of Life” İle Yaşanılır Bir Gelecek Kurmayı Hedefliyor

Facebook'ta PaylaşTwitter'da Paylaş

Bilim ve sanatın birleşiminden yola çıkan bir dijital Rönesans diyebileceğimiz “metaverse” üzerinden yaptığı çalışmalarla adından söz ettiren Cevat Yerli, Milliyet gazetesinden Filiz Dağ’a, yeni girişimleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Dağ’ın sorularını cevaplandıran Cevat Yerli, uygulanabilirliği kadar güvenilirliğiyle de ön plana çıkan The TMRW Foundation girişiminin insana, yaşama ve doğaya saygılı; güvenilir ve uygulanabilir bir yapıyı hayata geçirdiğini vurguladı.

Hem vatandaşlar hem de devletler için güvenli, kapsayıcı ve etkileşime açık bir platform sunmaya odaklananThe Internet of Life(Hayatın İnterneti) üzerinden uygulanabilir bir yaklaşımı hayata geçirmeyi hedefleyen Cevat Yerli, röportajda, şunları söyledi;

“Çocuklarımın gözünden dünyaya bakmaya başladım. Onlara daha iyi bir dünya bırakmak istediğim için de The TMRW Foundation fikri doğdu.”

Geleceğin teknolojisiyle ilgilenenler olarak nesnelerin interneti ile 10 yıl içinde 1 trilyon cihazın internete bağlanmasını beklediklerini söyleyen Yerli, “daha adil, daha dengeli ve daha eşitlikçibir dünya” yaratmak için bütünsel bir yaklaşım aradıklarını belirtti. Bu fikirden yola çıkarak da “Internet of Life”ı hayata geçirdiklerini ifade etti.

Yerli, şöyle devam etti;

“Internet of Life”ın var olan birçok soruna bütüncül bir cevap olduğunu ifade ederken, sistemsel çözümlerle yaşamın internetinin vizyonunu ve teknolojisini iş birliğine soktuklarını bildirdi. Kurucusu olduğu Crytek’te, ilk gerçek zamanlı 3 boyutlu motorunu yapan ve bugünün 3 boyutlu motorunu yaratan ekibin içerisinde yer alan Cevat Yerli, Oyun endüstrisini sonsuza dek değiştirdiklerini söyledi. Günümüz teknolojisinde her şeyin gerçek zamanlı olduğunu söylerken “İnsanın, ağacı hareket ettirmesinin sonuçlarını bilgisayardan hesaplamasını bekleriz. Her bir öğenin ışık ve gölgelerinin hesaplanması gerekir.”

“Internet of Life” Geleceği Önemsiyor

Filiz Dağ’ın oyunların insana neler kattığını sorduğu soruyu Yerli, oyun tasarım süreçlerinin insan ve yaratıcı zeka olarak kapasitelerini arttırdığı şeklinde cevaplandırdı. Ayrıca oyunlarını oynayanların da zekileştiğini ve farkındalıklarının arttığını, taktiksel seviyelerinin yükseldiğini belirtti. İnsanların, ülkelerin ve çocukların daha iyi bir gezegen inşa etmek için nasıl güçlendirildiği ve sonra da bundan kâr elde edildiği bir fikrin, “Internet of Life” fikri olarak ortaya çıktığını ifade etti. Kendilerinden önceki oyunların, gezegenleri ve insanları düşünmeden, yalnızca para odaklı ortaya konduğunu söyleyen Yerli, dünya için daha iyi bir ekosistem yaratmak adına “Internet of Life” fikrinin doğduğunu, bu fikrin de evreni önemseyerek kâr elde etme esasına dayalı bir gücü elinde barındırdığını sözlerine ekledi. Ekibine de“İnsan üzerinden para kazanma hakkında hiçbir şey düşünmenize izin vermiyorum, sadece insanları yetkilendirin. İnsanların yaşamı pahasına para kazanamazsınız.” şeklinde tavsiyelerde bulunduğunu belirtti.NFT ve Blockchain gelişmelerinde teknolojisinin gelişimi açısından sorun olmadığını söyleyen Yerli, bunlarda herhangi bir fayda yaratmaksızın ortaya çıkan bir yapıdan söz edilebileceğini ifade etti.

Filiz Dağ’ın “Internet of Life” tabirini kullanma nedenlerini sorması hakkında Cevat Yerli, bu ifadeyi kullanmalarının nedenini hayata ve bu yaşamdaki canlılığa, insana daha iyi nasıl katkıda bulunacaklarıyla ilgili olmasıyla açıkladı. Yerli, hayatın her zaman bir mekânda en az 2 kişide gerçekleştiğini, bilgi ve insanların internetinden sonra yaşamla internet üzerinden bu gibi deneyimlerin nasıl yeniden yaratılabildiği ve hayatın internetinin nasıl yapılabileceğine dair çözümler sunduklarını anlattı.

Yerli, metaverse’in fantastik dünya deneyimlerinin bir ego ve avatarla paylaşıldığı yer olduğu için bir paralelleştirme olarak düşünülebildiğini söyledi. Dünya Hükümeti Zirvesi’nde birçok insanın, kendisine “Internet of Life” tanımının Metaverse’den çok daha iyi olduğunu belirten Cevat Yerli, kurdukları sistemi şöyle anlattı;

“Internet of Life bir metaverse olabilir, ancak metaverse Internet of Life olamaz. Örneğin bir metaverse gerçek kişilere sahip değildir, size yüz yüze gerçek bir insan etkileşimi sağlayamaz. Metaverse’i daha çok kaçış gibi düşünüyorum, metaverse’de bu dünyadan kaçmak konsepti varken, Internet of Life’ın bu dünyaya erişimi, hayata, şimdiki zamana erişimi var.”

Metaverse ile deneyimler ve kişisel bağlantılar yaratılabileceğini savunan Yerli, Milliyet’ten Filiz Dağ’a verdiği röportajda, şöyle konuştu;

“Metaverse çizgi film gibidir ve avatarlar bir kaçış karakteri ve biçimindedir. Bu yüzden, 3 milyar insan çok yakında gerçek kimliğiyle tek tıkla Internet of Life’da olacak.”

“Internet of Life”ın Reklam ve Tanıtımları Başlıyor

Röportaj sırasında “Internet of Life” için ilk reklam ve tanıtım çalışmalarının çok yakında başlayacağının müjdesini veren Cevat Yerli, öncelikle “Kurucular” açılışını işe girişeceklerinden bahsetti.

“Abonelerimiz sınırlı sayıda kurucu olabilecek. Daha sonra tahsil edilebilecek ekstra bir kurucu odası olacak. Sonunda ‘Kurucular’a kaydolan her kimse, sonsuza kadar kurucu olarak kalacak; yani ömür boyu garantili olarak hakları korunacak.”

diyen Yerli, Eylül ayında tam ticari kampanyalarını başlatacaklarını belirtti. Niyetlerinin geleceği tasarlamaları ve devlet hizmetlerini GovTech çatısı altında yeni bir şekilde sunmaları için hükümetleri eğitmek ve onlarla iş birliği yapmak olduğunu söyleyen Yerli, sistemlerinin mevcut sistemleri web ve servislere, telefon uygulamalarına entegre etmek üzerine geliştirildiğini ifade etti.

Yeniden gündeme gelen AR ve VR’nin yaşama etkisini soran Filiz Dağ’a, “İnternetin Yaşamı” deneyimlerinin her türden olacağını söyleyen Yerli, şunları söyledi;

“Ticareti, eğitimi, sağlığı, devleti, oyunu, eğlenceyi, alışverişi kapsayacak. 20 trilyon $’lık bir fırsattan bahsediyorum. Bu yeni oluşum oyunlar yanında oyundan fazlasının sunulacağı bir alan yaratıyor. Önce birlikte 3 boyutlu olarak yaratmamız gerekiyor, ardından AR ve VR geliyor, ondan 10 yıl sonra bunlar. Henüz 2B’den 3B’ye geçemedik, dünya ve tüm ekonomi 2 boyutlu olarak şekilleniyor. Yani AR ve VR, önce web’in 3B’ye dönmesini beklememiz gerekiyor.”

Etiketler: Cevat YerliFiliz DağGündemMetaverseOnline Oyun

Türk İnternet'ten buna benzer yazılar için bildirim almak ister misiniz?

ABONELİKTEN ÇIK
Lütfen yorum yapmak için giriş yapın.

GÜNLÜK BÜLTEN ABONELİĞİ

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

YAZARLARIMIZ

Ernur Öktem
  • Dijitalleşmede Sürdürülebilirlik Önemli midir?
Fusun S.Nebil
  • Video Sunan Platformları En İyi Nasıl İzleriz?
Innocenzo Genna* / EU telecom regulation expert
  • Avrupa, AB Telekom Ağlarının Adil Ücretlendirilmesi için ABD İnternet Operatörlerinden Ücret Alacak mı?
Mehmet Taşnikli
  • PRODAFT Milyar Dolarlık Sihirbaz Spider Siber Suç Çetesini Raporladı
turk-internet.com / Bilgi
  • “Bağlantınız Gizli Değil” Uyarısı Nedir, Karşılaşıldığında Ne Yapmalı?
Ümit Ağaçsakal
  • “Bırakınız Yapsınlar” mı, “Durdurun Otursunlar” mı?

HAFTANIN ÖNE ÇIKANLARI

  • Kişisel Verileri Alamayınca, Facebook’un Değeri Bir Yılda 400+ Milyar $ Düştü
  • Elon Musk, “Sahte Hesaplar”ı İleri Sürdü ve Twitter Alımını Beklemeye Aldı
  • Avrupa’daki Operatörler Google, Facebook, Netflix’ten Ödeme Almak İstiyor
  • EtiSalat, Vodafone’un %9,8 hissesini 4,4 milyar dolara satın aldı
  • Pardus 21 Arka Plan Tasarım Yarışması Başladı

HAFTANIN KELİMESİ

3GPP

3. Nesil Ortaklık Projesi (3GPP), dünya çapında çeşitli mobil (hücresel) ve telekomünikasyon standartlarını geliştiren ve sürdüren bir grup standart kuruluşudur.

3G ile birlikte kurulmuş ve telekom endüstrisinin Birleşmiş Milletleri diye tanımlanabilir. Sonraki nesiller için de standartları belirlemiştir.

Detayı için Wiki-Turk'e bakınız

Bildirimler

Turk-internet.com masaüstü bildirimlerini almak için lütfen buraya tıklayın

Son Yorumlar

  • Rusya, Meta’ya (Facebook) Erişimi Engelledi için Tolga Kaprol
  • Metaverse, Bir Can Simididir için tkaprol
  • Kademeli Tarifede Elektrikten Tasarruf Tüyoları için maltun1
  • Paylaşılan İnternet ve Özel İnternet Erişimi Arasındaki Fark Nedir? için Halil Teberci
  • Rusya, Sosyal Medya Şirketlerine Sunucularını Taşımaları için Süre Verdi için tkaprol

Haber bültenimize abone olun

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

  • Haber İndeksi
  • Hakkımızda
  • Gizlilik Bildirimi
  • Firmaların turk-internet.com ile Çalışabilirlik Yöntemleri
  • Destek
  • Bize Yazın

© 2021 Turk-Internet.com

No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • BİLİŞİM
  • e-TİCARET
  • INTERNET
  • TELEKOM
  • YENİ TEKNOLOJİLER
  • Hakkımızda

© 2021 Turk-Internet.com

Tekrar Hoşgeldiniz!

Aşağıdan hesabınıza giriş yapınız

Şifremi unuttum? Kayıt Ol

Yeni Hesap Oluştur

Kayıt olmak için aşağıdaki formu doldurunuz

Tüm alanların doldurulması gerekiyor. Giriş yap

Şifrenizi geri alın

Lütfen şifrenizi resetlemek için kullanıcı adı veya email adresinizi girin.

Giriş yap
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Bildirimi.