IDc Depolama Yazılım Bölümünden Bill North “Bugünün depolama sistemlerinin skala ve karmaşıklığı, daha uygun ve entegre yazılımlara ihtiyaç doğuruyor. Bu tür ürünlerin yazılımcıları gelişmeleri, yeni teknolojileri, yeni mimarileri takip ederlerse hızlı büyümeden paylarını alabilecekler” dedi.
IDC depolama kaynağı yönetiminin en hızlı büyüyen alt-kategori olacağına inanıyor. Büyüme nedeni olarak, daha sofistike kaynak yönetimi araçlarının ortaya çıkacağı gösteriliyor.
Depolama yazılımı pazarında gelişecek diğer bölümleri backup – arşiv -hiyerarşik depolama yönetimi (HSM) 2001 yılındaki kriz nedeniyle düştü ama önümüzdeki dönem hızlı bir yükseliş bekleniyor.
2001 yılında, network halindeki depolama çözümleri daha çok kabul görecek. Müşteriler eski sistemlerini, en son teknoloji ile değiştirmeye devam edecekler. Network depolama çerçevesinin büyüklüğü ve farklılığı nedeniyle, sistemleri bütünleştiren ürünlere ihtiyaç artacak.
Depolama Alanları networkleri (Storage area networks – SAN) yönetimi ve depolama kaynak yönetimi yazılımları, depolama donanımı ve tedarikçisi olan firmalar için hala katma değer yaratan ürünler.



Kaynak : 