LG, dünyanın tek 400Hz hızına ve Full LED özelliğine sahip 3D TV’si LG Infinia LX9500, Kanyon AVM önündeki LG Özgürlük Evi’nde, Einstein, Marilyn Monroe ve Andy Warhol gibi tarihi kişiliklerin canlandırılmış hologram görüntüleri eşliğinde tanıttı.
Sorularımızı yanıtlayan LG Ev Elektroniği Pazarlama Müdür Yardımcısı Ece Erdoğmuş, 3D’nin, rekabeti de etkileyeceğini söylüyor:
3D televizyonlar, bir devrim niteliğini taşıyor. Bu ürün segmentiyle birlikte oyunun kuralı da değişecek. Teknoloji, yeni spektleri de beraberinde getiriyor. 3D, şu an için yeni bir teknoloji olarak görülebilir, ancak 2 yıla kadar dünyada her kesin evinde olacak. Makro ekonomik düzeyde bakıldığında Türkiye gelişiyor, ve bu gelişmeyle ABD ve Avrupa’nın arkasından önemli bir pazar potansiyeli oluşturuyor.
Şu an itibariyle bakıldığında 3D, niş bir pazar gibi görülebilir, ancak, teknolojideki gelişmelere paralel olarak fiyatlarda göreli bir düşüş yaşanacaktır. Bu ürünler Türk tüketicisiyle Mayıs ayında buluşacak. 2010 yılında satılan tüm LCD ürünler içerisinde 3D televizyonların yüzde 1 pazar payı almalarını bekliyoruz. Diğer markaların da çok ciddi adetlerle girmelerine rağmen LED tv’ler küresel pazardan yüzde 2-3 gibi pay alabildiler. 3D tv’ler için ilk etapta yüzde 5 ya da 6 gibi bir pay beklemiyoruz, ancak 2010’u pazar payı anlamında bir başlangıç olacağını düşünüyoruz.
turk-internet.com: Dediğiniz gibi bu niş bir ürün. Türkiye’nin her yerinde bulunacak mı?
Ece Erdoğmuş: Bu ürünler, İstanbul, Ankara, İzmir gibi öncelikli olarak büyük şehirlerde olacak. Daha sonra yavaş yavaş Anadolu’ya da açılacağız. Doğu’dan, uzak bir noktadan talep gelmesi durumunda buraya da bu ürünlerimizi intikal ettireceğiz.
LG, San Francisco’daki 2010 Tüketici Elektroniği Fuarı’nda(CES) ‘En İyi Yenilikçilik Ödülü’nü ve 2010 reddot tasarım ödülünü kazanan ürünüyle pazardaki dengeleri değiştirmeyi hedefliyor. Çoklu Resim Formatı’nı destekleyen ürün, kullanıcılara 3D içerikler yaratmalarına imkan tanıyor. Kullanıcılar 3D kameralarıyla çektikleri görüntüleri PC’de dönüştürmek zorunda kalmadan LG 3D TV’den izleyebiliyor.
2D içerikleri High-Definition görüntü kalitesinde sunan televizyon, Skype üzerinden video görüşme ve NetCast özelliği ile geniş bant bağlantısı üzerinden çervimiçi video ve film izleme imkanı da sunuyor.



Kaynak : 