Hopkinton merkezli şirket OpenScale adlı bu talep-üstüne-kapasite sağlama özelliğini depo varlığının ve finansal işletme programının bir parçası olarak bir süredir kullanıyor. Bu araç, müşterilerin ağdaki depolama altyapılarını, depolama kapasitesi, SAN switch portları, NAS sunucuları ve depolama yazılımı dahil iğneden ipliğe otomatik olarak faturalandırıyor.
Ekonominin zayıf nabzının yatırıma-kazandırmayı yükseltirken mülkiyeti-elde-tutmanın-toplam-maliyetini ağırlaştırdığı bu dönemde bu tür araç yazılım özellikleri git gide daha çok yaygınlaşıyor.
Bu yönelimdeki ana fikir şu: müşteriler güçlü bilgisayar sistemleri satın alıp da, güçlerine gerek duyulmadığında onları atıl bırakmaktansa, tıpkı su lazım oldukça musluğu açar gibi, güçlü sistem lazım olduğunda bunu talep üzerine hizmet veren kaynaklardan sağlayabiliyorlar.
OpenScale ile EMC de, IBM’in, Veritas’ın, Computer Associates’in, HP’nin ve Sun Mikrosistemleri’nin hücum etmiş olduğu bu rekabetteki yerini aldı.
Taneja Grubu’nun kurucusu ve danışman analizcisi Arun Taneja, tüm büyük girişimlerin ya birer depolama aracı oldukları ya da olacakları konusunda “en ufak bir şüphesi olmadığını” belirtti:
“Bir diğer deyişle, bu girişimler bu araçları, kullanıcılarını kullanımları oranında uygun bir ücrete tabi tutmak için kullanacaklar. Eğer EMC bu işlevi ortadan kaldırmak için bilişim teknolojisi dükkanlarına araçlar sunarsa ben ondan yanayım. Bence kullandıkları toplam depolamadan fazla değil, depolamanın net toplamına ödeme yapmak fikri müşterilerin de hoşuna gidecektir. Ancak yeni depo alanın her zaman daha da aza mal olacağını göz önüne alırsak bu hizmetleri fiyatlandırmak oldukça çetrefilli bir iş olacağa benzer.”
EMC’nin Symmetrix, CLARiiON, Connectrix ve Celerra sistemlerine faturalama hizmeti sağlayanOpenScale’ın amacı kullanıcıların önceden kurulmuş depolama kapasitesine ve diğer depolama kaynaklarına erişimini mümkün kılmak. Yazılım müşterilerin talebi üzerine ilave depolama kaynakları tahsisine ve sadece kullandığı kaynak üzerinden faturalandırılmalarına da olanak tanıyor.
Bu ürün, EMC KontrolMerkezi ailesi açık yazılım ürünlerinin bir parçası olan EMC AutoAdvice (Otomatik Tavsiye) yazılımında bulunanla aynı “tahsildar teknolojisine” diğer adıyla Web-üzerinden görüntüleme teknolojisine dayanıyor. Tahsildar programı önceden kurulmuş depolama kapasitesi, SAN switch port’ları, NAS sunucular ve depolama yazılımı işletme tarafından depolamaya tahsis edilince bunu öğreniyor ve bu bilgiyi EMC’nin OpenScale aracına aktarıyor.
Deloitte Danışmanlık’ın Teknoloji Amiri Eric Eriksen, şirketinin gereksinimi, yeri ve talimatı belirlemek, depolanan veriyi almak ve görevleri tamamlamadan önce verileri bütünleştirip sınamak için uzun süreçlere girişmek zorunda olduğunu belirterek yazılımın kalitesini onayladı:
“OpenScale tüm bu karmaşayı ortadan kaldırıyor, yanıtlama kabiliyetimizi geliştiriyor ve bize, istedikçe kullanabileceğimiz bir tam konfigürasyonlu ortamın esnekliğini sunuyor.” dedi.



Kaynak : 