Avea, Türkiye Bilişim Derneği (TBD) tarafından düzenlenen Bilişim 06’nın üçüncü gününde, TBD Genç Grubu’nun 10 ilden 500 bilgisayar mühendisliği öğrencisini yeni medya dünyasıyla buluşturdu. Mithat Bereket ve Pusula Akademisi’nin gerçekleştirdiği “Yeni medya dünyasında herkes bir muhabir, herkes bir yönetmen, herkes bir yapımcı” seminerinde, bireysel kullanıcıların nasıl yaygın medya kurabileceği anlatıldı.
Mithat Bereket, gençlerle sıcak bir ortamda geçen sohbette, geçmişten bugüne haber teknolojisinin gelişimini anlattı. Bereket, özellikle cep telefonu teknolojisinin sağladığı medya imkanlarıyla herkesin muhabirlik yaparak, gündem yaratacak haberler hazırlayabileceğini belirtti.
Yeni medyanın öncü isimlerinden İsmail Hakkı Polat ise, 1850’li yıllarda gazeteyle başlayan dağıtılabilir iletişimin radyo ve televizyonla birlikte iletilebilir hale geldiğini; bu gücün daha sonra internetle birlikte gönderen ve alan arasında etkileşimli hale dönüştüğünü söyledi. Yeni medyanın temel unsurlarının etkileşim, kişiselleşme, mobilite, görsellik/işitsellik ve iletim hızı olduğunu belirten Polat; yeni cihazların tüm bu unsurları desteklediğini vurguladı.
Avea’nın 3 gün süren Bilişim’06 etkinlikleri boyunca ağırladığı 500 üniversite öğrencisi, aldıkları teorik eğitimlerin ardından hep birlikte “Oh Be dedirtecek anlar” peşinden koşmaya başlayacak. Cep telefonlarını kullanarak çekecekleri resim ve filmlerle yarışacak olan gençler bunları [email protected] adresine e-posta yoluyla göndererek; wap.pusula.tv adresine MMS yoluyla ya da www.pusula.tv adresine internet kanalıyla ileterek yarışmaya katılabilecekler. En fazla 30 saniye uzunluğunda filmler ve istenen sayıda fotoğrafla başvurulabilen yarışmada, hem halk hem de profesyonel bir seçici kurul yapıtları değerlendirecek.
Seminerde moderatör ve konuşmacı olan Mithat Bereket’in yanısıra, Kadir Has Üniversitesi’nde televizyon yapımcılığı dersleri veren yapımcı ve yönetmen Özer Bereket; sekiz yıldan bu yana Pusula haber programı ve çeşitli belgesellerin kameramanlığını yapan H. Hakan Hocaoğlu; televizyon, radyo, gazete, dergi, internet sitesi ve nihayet cep telefonlarına kadar uzanan haberin işlenme ve yazım sürecini anlatmak üzere de Ayşe Çavdar gençlerle biraraya geldi.




Kaynak : 