Sürdürülebilir ve özel ilgi turizminin öne çıkan akımı “glamping”in Türkiye’de gerçek anlamdaki ilk ve tek örneği olan Longosphere, 24 Temmuz’da kapılarını açtı. Sürdürülebilir bölgesel kalkınmaya destek olurken Trakya turizmini ve marka değerini de yukarı taşıyacak olan Longosphere Glamping’in açılış törenine Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz ve Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Kesimoğlu katıldı.
Üç deniz ile çevrili eşsiz bir coğrafyaya, Longoz Ormanları gibi doğal güzelliklere sahip olan Trakya bölgesi; tarımı, hayvancılığı, bağları, şarapçılığı ve mutfak kültürüyle turizmin yeni gözde destinasyonlarından. Longosphere Glamping ise, büyüleyici doğasıyla nefes kesen Kırklareli İğneada Longoz Ormanları’nın ortasında 270 dönümlük orman arazisi üzerine kurulu turizm modeli sunan özel bir tesis. Longosphere Glamping, yarım asırdan fazla süredir faaliyette olan Kınay Şirketler Grubu’nun bir yatırımı. Kınay Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Küçükkınay ve eşi Finans Direktörü Canan Küçükkınay yönetimindeki Kınay Şirketler Grubu’nun turizm alanında başka yatırım planları da bulunuyor. Longosphere Glamping’in başında ise Küçükkınay Ailesi’nin genç kuşak temsilcisi Yiğit Küçükkınay var.
Kırklareli Valisi Osman Bilgin: “Burası klasik bir tesisten öte kültür, turizm ve cazibe merkezi”
Kırklareli Valisi Osman Bilgin, açılış törenindeki konuşmasında şunları söyledi:
“Yaşamımız boyunca geriye hep dünyaya kattığımız değerler kalıyor. Tahir Küçükkınay, hayallerini gerçekleştiren şanslı insanlardan biri. Hayallerini doğduğu topraklara yani Kırklareli’ne bir hizmet olarak kazandırdığı için, bölgesel yatırımların farklı bir yöne evrilmesine katkı sağladıkları için Tahir Bey ve ailesini tebrik ediyorum. Kırklareli ilinin Demirköy ilçesine bağlı olan İğneada, doğa, tarih ve kültür olarak pek çok zenginliğe ev sahipliği yapıyor. Longoz Ormanları’nın yanı sıra Trakya’nın turizme açılan ilk ve tek mağarası olan Dupnisa, İstanbul’un fethinde kullanılan top ve güllelerin döküldüğü Fatih Dökümhanesi gibi dünyada görülmeye değer yerlerin bir arada olduğu bir yer. Longosphere, klasik bir konaklama tesisi değil. Adeta bir şehir altyapısı üzerine inşa edilmiş kültür, turizm ve cazibe merkezi. Longosphere’in farklı vizyonuyla İğneada ve bölgenin anlamlı ve özel bir yer olduğunu anlatarak hem bölgenin hem de ülkemizin gelişmesine önemli katkılar sunacağına inanıyorum. Ayrıca bu gibi özel tesis yatırımlarının başarısı, iş insanlarının da cesaretini artıracaktır.”
Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz: “Longosphere’in bir kültür elçisi gibi çalışacağı inancındayım”
“Özel sektör yatırımcılarının, kendi doğdukları topraklara yatırım yaparak bir şeyler yapma çabası çok anlamlı. Bu yüzden öncelikle Tahir Bey’e ve eşi Canan Hanım ile kıymetli oğulları Yiğit Bey’e teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasına başlayan Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, sözlerine şöyle devam etti:
“Büyük bir coğrafyada doğayı koruma ve kullanma dengesi gözetilerek, estetikten taviz vermeden tesis kurmak çok zor. Bu konuda ülkemiz ciddi mesafe alsa da güzel örneklere her zaman ihtiyacımız var. Longosphere de bu güzel örneklerden biri. Bu tesis, sadece konaklama ihtiyacını karşılamanın ötesinde büyük bir anlam içeriyor. Tahir Küçükkınay’ın hayali, aslında Kırklareli’nin hayaliydi. Trakyalılar bir işe kalkışırken çok kolay karar veremez. Tahir Küçükkınay, hayalini bu özel proje ile gerçekleştirdi. Bu ve benzeri hayali olan pek çok genç kardeşimize de emsal olacağı inancındayım. Longosphere’in misyonu ve vizyonu doğrultusunda buranın bir kültür elçisi gibi çalışacağını düşünüyorum. Bölge adına katma değer sağlayacak önemli bir adım. Tebrik ediyorum.”
Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Kesimoğlu: “Kentimize böyle bir yatırım yapılmasından gurur duydum”
Zengin bir coğrafyayı ülke ve dünya kamuoyuna taşıma konusunda geri kaldıklarını belirten Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Kesimoğlu, yatırımlara ihtiyacı olan Kırklareli’ne böylesi bir özel tesis yapılmasının kendisini çok gururlandırdığını dile getirdi. Kesimoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:
“Bölgemizin, kentimizin böylesi yatırımlara çok ihtiyacı var. Çünkü biz bugüne kadar ihmal edilmiş bir kentte yaşıyoruz. Bizim zenginliğimiz çok fazla ancak bunları belli bir plan, program dahilinde ülkemize ve dünyaya tanıtmamız gerekiyor. İnanıyorum ki Longosphere gibi güzel ve özel bir tesise öncelikle Kırklareli ve Demirköy halkı sahip çıkacak. Hem yurtiçi hem de yurtdışından gelecek konuklar da bu güzelliği değerlendirecekler. Longoz Ormanları’nın dünyada üç örneği var. Doğada var olan her şeyin yaşamını sürdürülmesinden yanayız. Yaşadığımız bu doğayı atalarımızdan miras değil, çocuklarımızdan emanet aldık. Longosphere’in yeni bir bakış açısıyla, farklı beklentilere uygun, kendi kuşağının ve öncesinin beklentilerini de gerçeğe dönüştürecek bir yaklaşımla bunu gerçekleştireceğine inanıyorum.”
Kınay Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Küçükkınay: “Biz Longosphere’i bölgenin projesi olarak görüyoruz”
Türkiye için oldukça yeni bir tatil anlayışı olan ‘glamping’in dünyadaki en başarılı örnekleriyle yarışacak bir tesisi Longoz Ormanları’nın eşsiz doğasına taşıdıklarını anlatan Tahir Küçükkınay, konuşmasına şöyle devam etti:
“Türkiye’nin en büyük glamping tesisini bölgeye kazandırmış olmanın gururunu taşıyoruz. Doğa ile yüzde yüz uyum içinde bir deneyim sunmak zor olsa da mümkün dedik ve bunu başardık. Bugünkü mutluluğumuzun sebebi elbette sadece bir hayali gerçekleştirmiş olmak değil. Longosphere’in tüm İğneada için yeni fırsatlar doğuracağını inancımız çok güçlü. Bu da ilçemizdeki istihdamın artmasına ve ekonomik canlılığın yükseltilmesine pozitif katkı sağlayacaktır. Yöre insanının emeğinin değerlendirilmesi, bölge üreticilerinin ön plana çıkarılması gibi bir misyon da edindik. Tesisimiz içinde satılan ve restoranda kullanılan ürünlerin seçiminde hep bu bakış açısı ile hareket ettik ve edeceğiz. Önümüzdeki dönemde; Longosphere’in bölge gastronomisini sahiplenen ve ön plana çıkaran bir merkez olmasını da hedefliyoruz. Kısacası biz Longosphere’i bölgenin projesi olarak görüyoruz; birlik duygusuna ve kolektif faydaya son derece önem veriyoruz.”
Longosphere Glamping CEO’su ve Genel Müdürü Yiğit Küçükkınay: “İğneada’nın daha cazip bir destinasyonu haline gelmesini arzuluyoruz”
Longosphere Glamping CEO’su ve Genel Müdürü Yiğit Küçükkınay ise tesis ve yatırım hakkında şu bilgileri verdi:
“Tüm dünyada yükselen bir turizm trendi olan glamping’i, doğanın güzelliklerini son derece konforlu bir şekilde deneyimlemenizi sağlayan bir tatil şekli olarak tanımlayabiliriz. Doğa tatili denince çoğu zaman kamping tesisleri akla gelir ve doğayı yaşayabileceğimiz bir tatil için konfordan vazgeçmek gerektiği düşünülür. Biz misafirlerimize konfordan vazgeçmeden bu eşsiz coğrafyanın bize cömertçe sunduğu güzellikleri deneyimleme imkanı sunuyoruz. Mimari projemiz, doğayı kucaklayan ve ekolojik dengeye saygı duyan tavrımız ile şekillendi. İğneada’nın daha cazip bir turizm destinasyonu haline gelmesini, buradaki doğal güzellikleri daha çok turistin deneyimlemesini yürekten arzu ediyoruz.”
Lüksle sarmalanan doğal bir tatil deneyimi sunuyor
Longosphere, sosyal mesafenin bir hayli önemli olduğu bu zamanlarda konuklarına doğanın huzurlu kollarında aradıkları konforu vadeden özel bir tesis. Bir tarafında oksijen dolu yemyeşil bir orman, diğer tarafında Karadeniz’in sonsuz maviliğine sahip Longosphere, konuklarına 5 yıldızlı tatil konforunu endemik bitkiler, kartpostal kareleri sunan saklı göller ve muhteşem manzaralar eşliğinde sunuyor. Günübirlik keyif rotası olarak dizayn edilen Longosphere Daily’inin yanı sıra Longoz Ormanları’nı sembolize eden biyolojik göletin etrafında konumlanmış doğayla uyumlu glamping çadırlar, doğayı seven ve konforuna düşkün tatil severlerin yeni adresi olmaya aday.