Veri yedekleme ve koruma alanında hizmet veren Glasshouse firmasının Türkiye Ofisi bugün bir basın kahvaltısı düzenledi. Glasshouse Türkiye Ülke Müdürü Emre Pekar’in katıldığı etkinlikte firmanın vizyonu ve hedefleri tanıtıldı. Ayrıca Glasshouse Türkiye’nin EMC tarafından “Velocity Signature Solution Center Partner” olarak seçildiği açıklandı. Glasshouse Türkiye bu sertifika ile birlikte bir test merkezi açarak EMC’nin yedekleme ve tekilleştirme çözümlerini müşterilerinin denemesini sağlayacak.
Glasshouse Türkiye Ofisi’nin düzenlediği basın toplantısında firmanın büyümeyi sürdürdüğüne dikkat çekildi. Toplantıya katılan Glasshouse Türkiye Genel Müdürü Emre Paker, firmanın sadece yedekleme ve tekilleştirmeye odaklı Türkiye’deki tek firma olduğunu ve dedike yapısıyla entegratör firmalardan ayrıştığını söyledi. Pekar EMC’nin Velocity Signature Solution Center iş ortağı olarak seçilmeleriyle birlikte şirketlerinde yaşanan statü değişikliğine değindi ve şunları söyledi:
“GlassHouse olarak uzun yıllardır EMC’nin üstün özellikli yedekleme ve koruma çözümleriyle ve son 2 yıldır da yepyeni bir teknoloji olarak kurumlara önemli avantajlar sağlayan Tekilleştirme çözümleriyle birçok projeyi hayata geçirdik. Müşterilerimize hizmet verirken bizim için en önemli olan nokta onların ihtiyaçlarını tam olarak karşılayabilmek. Bizimle daha önce büyük ya da küçük herhangi bir proje gerçekleştirmiş olan kurumlar yeni projelerde de yine bizimle çalışmayı tercih ediyorlar. Kurumların bize duyduğu güven en önemli kazanımımız.
Şirket statümüzde yaşanan bu değişiklikle artık potansiyel ya da varolan müşterilerimiz, projeleri için önerdiğimiz EMC çözümlerini, yakın zamanda açılacak olan Çözüm Test Merkezi’mizde test edebilecek, çözümlerin ihtiyaçlarını nasıl karşıladığını canlı olarak deneyimleyebilecekler. Bu sayede, önemli yatırımlar gerektiren BT projelerinin kurumlara sağlayacağı geri dönüş ve avantajlar önceden tecrübe edilebilecek.”
Emre Pekar, veri koruma ve yedeklemenin bir parçası olan ve yeni bir teknoloji olarak kurumlar tarafından giderek daha çok tercih edilmeye başlanan tekilleştirme teknolojisine de değindi. Bu konuda Glasshouse Türkiye olarak bugüne kadar yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgileri de paylaşan Pekar tekilleştirme konusunda sektörün en önemli çözüm sağlayıcısı olduklarını belirtti. Pekar tekilleştirme teknolojisinin daha çok büyük ölçekli firmaların ilgisini çeken bir çözüm olduğunu söyleyerek geldikleri noktayı şu sözlerle anlattı :
“Türkiye’de son 2 yıldır, finanstan sigortacılığa, telekomdan otomotive kadar farklı sektörlerdeki büyük kurumlarda, başka hiçbir firmanın yapamadığı kadar fazla sayıda tekilleştirmeli yedekleme ortamlarına geçiş projesi tamamladık. Toyota, Yapı Kredi Emeklilik, Siemens, Allianz, Migros ve Kuveyt Türk bu alanda bizden hizmet alan kurumlar arasında sayabileceğimiz isimlerden sadece bazıları. Depolama alanlarını küçültmesi, ilgili sistemlerde performans artışı sağlaması, risklerin yanı sıra yedekleme ve geri dönüş sürelerini de azaltmak gibi birçok avantajı sağlayan bu pratik teknolojiyi kurumlar artık öncelikli olarak tercih ediyor.”



Kaynak : 