Google, 350 milyon Dolar karşılığında pazarlama firması Wildfire’ı satın aldığını duyurdu. Bu alım, Wildfire’ın başta Facebook ve Twitter olmak üzere sosyal ağlarda pazarlama ve reklam kampanyaları hazırlıyor olmasından ötürü son derece önemli bir hamle olarak görülüyor. Wildfire alımının enteresan yönlerinden birisi de Facebook kurucusu Mark Zuckerberg’in kız kardeşinin bu firmada çalışıyor olması. Yani bundan sonra Zuckerberg’lerden birisi Facebook, diğeri ise rakip firma Google adına çalışıyor olacaklar.
Wildfire, özellikle sosyal network reklamcılığı üzerine uzmanlaşmış bir firma ve son 4 yılda ciddi bir atılım yaparak çalışan sayısını 400’ün, müşteri portföyünü ise 15.000’in üzerine çıkartmayı başarmış durumda. Google’ın Wildfire’ı satın alması, bu açıdan bakıldığında son derece önemli zira arama devinin reklamcılık alanında zayıf kaldığı tek alanın sosyal medya reklamcılığı olduğu konuşuluyordu. Wildfire için 350 milyon Dolar ödeyen Google, bu alımla birlikte sosyal medya reklamcılığında da güçlü bir pozisyona geliyor. Daha önce yine bu alanda hizmet veren Buddy Media şirketi için teklif veren Google, o şirketi Salesforce’a kaptırmıştı. Oracle’ın da diğer sosyal medya reklamcılık yıldızlarından Vitrue ve Involver’ı aldığı düşünülürse, Google’ın Wildfire’ı kaçırmak istemediği ve bu nedenle de kesenin ağzını açtığı söylenebilir.
Google tarafından satın alınan Wildfire bundan sonra da yine kendi adıyla Facebook ve Twitter gibi sosyal ağlarda reklam faaliyetleri yürütmeye devam edecek. Yapılan anlaşma çerçevesinde tüm Wildfire çalışanları da artık birer Google çalışanı olacak. Bu alımı en enteresan kılan taraflardan birisi de Facebook’un kurucusu ve CEO’su Mark Zuckerberg’in kız kardeşi Arielle Zuckerberg’in Wildfire çalışanı olması. Dolayısıyla alım sonrasında Zuckerberg kardeşler, birbirlerine rakip olan ve reklam piyasasında daha fazla pay alabilmek için kapışan Google ve Facebook’ta çalışıyor olacaklar.
Mark Zuckerberg’in 2 kız kardeşi daha var ve bu kardeşlerden birisi geçtiğimiz yıl bu zamanlarda Facebook’tan ayrılarak kendi işini kuracağını açıklamıştı [1]. Randi Zuckerberg, pazarlama direktörü olarak Facebook’ta geçirdiği 6 yılın ardından Facebook’tan ayrılmış ve yine sosyal medya pazarlama işi yapan R to Z Studios şirketini kurmuştu.
[1]-Zuckerberg’in Ablası Facebook’tan Ayrılıp Kendi İşini Kuruyor



Kaynak : 