Mudge takma adıyla bilinen ve 7 kişilik L0pth ekibiyle birlikte 90’ların sonunda en ünlü hackerlar arasında gösterilen Peter Zatko, Cuma günü Twitter’dan yaptığı bir açıklamayla ABD Savunma Bakanlığı’ndaki görevinden ayrıldığını ve Google’da çalışmaya başlayacağını duyurdu. Zatko, 2010 yılında ABD Savunma Bakanlığı’na bağlı DARPA kurumunda Stratejik Teknoloji Ofisi’nde program müdürü olarak çalışmaya başlamıştı. Zatko’nun DARPA’dan niye ayrıldığı ve Google’daki yeni görevinin ne olacağı henüz netleşmemiş durumda.
Peter Zatko, 1990’lı yıllarda 6 arkadaşıyla birlikte L0pth adlı bir hacker grubu kurmuş ve bilşim güvenliği konusunda çeşitli bilinçlendirme çalışmaları yapmaya başlamıştı. Farklı uzmanlık alanlarından gelen bu 6 kişilik ekip bir dönem ABD’nin en iyi hacker grubu olarak tanımlanıyordu ve hatta 1998 yılında ABD Senatosu’nda bilişim sistemlerinde güvenlik konulu son derece önemli bir komite oturumuna katılmışlardı. Zatko ve arkadaşları, istedikleri takdirde yarım saat içerisinde tüm internet altyapısını çökertebileceklerini ve sistemi yeniden ayağa kaldırmanın günler alacağını söylüyorlardı.
Özellikle 1995 – 2002 yılları arasında bilişim güvenliği konspetinin gelişmesinde çok önemli katkıları olduğu düşünülen Zatko (ki Bill Clinton ilk DDoS saldırısının ardından danışmak için kendisini Beyaz Saray’a davet etmişti) 2004 – 2010 yılları arasında devlete iş yapan taşeron bir siber güvenlik firmasında görev yaptıktan sonra 2010 yılında da DARPA’ya geçmişti. Savunma Bakanlığı çatısı altında siber güvenlik ekiplerinin daha etkin bir yapıya kavuşturulması projesinde çalışan Zatko bundan böyle Google’da çalışacağını açıklıyor.



Kaynak : 