Tel Aviv Üniversitesi biliminsanları, spam gönderimini azaltmak için kullanılan ve captcha olarak da bilinen güvenlik harfleri uygulamasına bir alternatif geliştirdiler.
Biliminsanları, ortalama bir kullanıcı için hayli karmaşık bir hal alan captcha’nın, bir takım zaaflarının olduğunu ifade ediyorlar. Tel Aviv Üniversitesi profesörü Danny Cohen-Or, geliştirdikleri video captcha ile değişken görsellerdeki şifrenin yapay zeka tarafından okunamadığını, bunun yığın ileti ile mücadele için önemli bir katkı anlamına geldiğini ifade ediyor.
Profesör Danny Cohen-Or’un, anlatımıyla insan gözü bilgisayar botlarından farklı olarak hareket halindeyken yazı karakterlerini okuyabiliyor. Sentezleme tekniğiyle, koşan bir adam ya da uçan bir helikopter gibi 3 boyutlu görseller oluşturuluyor. Böylelikle, her hangi bir bilgisayarın çözemeyeceği sayıda hareket halinde farklı imge sunulabilecek.



Kaynak : 