HP Türkiye, “Değer Yaratan İşbirlikleri” adıyla düzenlediği seminerde, internet ekonomisine geçiş yapmak isteyen SAP kullanıcılarına yönelik çözümleri tanıttı.
SAP kullanıcılarının gelecekteki internet yatırımlarına yön vermek ve onlara bu alanda işbirliği fırsatları sunmak amacıyla yapılan seminerde, HP uzmanlarının yanı sıra Pirelli, Porcan ve Dazel firmalarından yetkililer de sunum yaptılar.
Seminerin konu başlıkları, SAP ortamlarında HP servisleri, sistem ve network yönetimi, mySAP.com altyapı çözümleri, network ve depolama sistemlerinde birleşme, tedarik zincirinde gerçek zamanlı SAP çözümü ve SAP ortamlarında bilgi dağıtım çözümleriydi.
Seminerin ilk konuşmacısı olan HP Türkiye Satış Müdürü Güngör Kaymak, değer yaratan işbirlikleri ve yeni nesil ekosistemleri üzerinde durdu. Kaymak, elektronik hizmetlerin yaygınlaşması sayesinde kullanıcılara katma değer sağlayacak işbirlikleri kurduklarını belirtti. Bilgi üreten toplumun merkezinde işbirliği olduğuna inanan Kaymak, yeni fikirler geliştirmek ve bunları müşterilerin istedikleri yeni ürün ve hizmetlere dönüştürmek için gereken itici gücü “bilgi kapitalizmi” olarak tanımladı.
HP İş Geliştirme Müdürü Barbaros Özdemir ise, veri depolama sistemlerinin network olarak bakıldığında büyük bir büyüme hızına sahip olduğunu vurgulayarak, 2003 yılında storage/server karşılaştırmasının 75/25 olacağına dikkat çekti.
İnternet servislerinin sürekli takip içinde olduklarını, Amazon’dan bir kitap alındığında, daha sonra sistemin kitap tavsiyelerinde bulunduğunu örnek olarak gösteren Barbaros Özdemir, bütün bilgilerin dijital ortamda birikmesinin, depolama ve yedekleme sorununu gündeme getireceğini söyledi.
Depolanması gereken bilginin IT yöneticilerini zor durumda bıraktığını belirten Özdemir, bu alanda ortaya çıkan sorunları şöyle özetledi:
“Bilgi ve dolayısıyla iş kaybı, performans zafiyeti, büyümeyi ölçememek, bilgiyi yönetecek kalitede deneyimli ve yetenekli eleman bulamamak. Verileri yedekleme sorunu yüzünden iflasların, iş kayıplarının olacağı söyleniyor. Bu sorunun bir çözümü olmalı. Çözüm, the storage utility… Tıpkı, elektrik, su gibi kesintisiz, sonsuz büyüyen, en hızlı ve tanımlara uyumlu, iş planı yapabilen bir sistem gerekli.”
HP İş Geliştirme Müdürü Barbaros Özdemir, HP olarak hedeflerinin Storage utility olduğunu belirterek, bu alanda yazılımlar geliştirdiklerini söyledi.
Vendor bağımsız storage yönetim yazılımları, düşünebilen teknolojiler, NAS geliştirme gibi yeni teknolojilere yatırım yaptıklarını söyleyen Özdemir, SAN ve NAS bağlantılı büyük firmalardan, point to point bağlantılı SMB küçük ve orta boy işletmelere kadar çözümler ürettiklerini belirtti.
Porcan Bilgisayar Ürün Yöneticisi Resai Çağlayan ise Türkiye’de OT/VT konusunda ilk şirket olduklarını belirterek, SAP çözümleri ve tedarik zinciri konusundaki çalışmalarını anlattı.
Doküman yönetimi konusunda FileNET’i tanıtan Resai Çağlayan, şu bilgiyi verdi:
“Doküman yönetimi, rapor yönetimi ve iş akışı/süreç yönetimi yazılımından oluşan FileNET Panagon ürün ailesinden oluşuyor. FileNET, IDM (Bütünleşik Doküman Yönetimi) alanında, sınıfının en iyisi çözümleri geliştirdi. Rakip ürünlerde tek bir merkezi ürünle tüm özel işlevleri sağlama eğilimi görülür. Oysa FileNet’in mimarisi, bileşenleri her bir iş uygulamasına göre kullanırken, toplam mimarinin mükemmel yapısını da koruma olanağı sağlar.”