Son 10 yıldır dünyanın en çok patent kaydı yaptıran şirketi unvanını elinde bulunduran IBM, müşterilerinin talebi doğrultusunda “sipariş üzerine icat” gibi yepyeni bir uygulama başlattı. Çeşitli ülkelerde 8 araştırma geliştirme laboratuvarında binlerce bilim adamının/kadınının ve araştırmacının çalıştığı IBM, yeni uygulamasıyla müşterilerine ARGE ekipleri ile doğrudan birlikte çalışma imkanı sunuyor.
IBM’in “On Demand Innovation Services – ODIS (Talep Temelli İnovasyon Servisleri)” adlı hizmetlerini, IBM Araştırma ile IBM İş Danışmanlığı Hizmetleri (IBM Business Consulting Services – BCS) birimleri ortaklaşa yürütüyor. ODIS hizmetlerini kullanan IBM müşterileri, yeni teknoloji ve iş modeli gereksinimleri için doğrudan IBM Araştırma ile çalışabiliyor ve böylece, pazarın gereksinimleri doğrultusunda yepyeni teknolojileri ve iş modellerini hızla uygulamaya geçirebiliyorlar.
IBM Genel Müdürü Sam Palmisano, ODIS ile ilgili olarak, “Şirketlerin pazardaki değişime ayak uydurma becerisinin başarı düzeyini belirlediği ‘e-business on demand’ çağında yaşıyoruz. Başarıya ulaşmanın yolu iş modellerindeki ve teknolojideki yeniliklerin bir arada olmasından geçiyor. IBM Araştırma’nın muazzam birikimi ile IBM BCS’in iş danışmanlığı alanındaki deneyimi, müşterilerimizi ‘on demand’ çağa taşıyacak.” dedi.
Genellikle birer “kapalı kutu” olarak çalışan araştırma laboratuvarlarını, iş dünyasının günlük ortamına açan ODIS sayesinde IBM Araştırma’daki danışmanlık ve araştırmacılar, doğrudan müşteri ile ilişki kuruyor, gerçek dünya sorunları ile yüzyüze geliyor ve sonra laboratuvarlarına geri dönerek müşterilerine en uygun teknolojiyi ya da iş modelini geliştiriyorlar.



Kaynak : 