IBM, yeni satınalmalarla pazar payını daha da büyütmeyi hedefliyor. IBM’in, Yazılım ve Sistemlerden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Steve Mills, Bloomberge’e yaptığı açıklamada, şirketin değeri 100 ile 300 milyon dolar arasında değişen yazılım firmalarıyla ilgilendiğini açıkladı.
Özellikle, orta büyüklükte şirketleri portföyüne katmak isteyen IBM’in akıllarda kalan en büyük satın alması Netezza oldu. Şirket, geçtiğimiz yaz aldığı Netezza için 1.7 milyar dolar ödemişti. IBM, geçtiğimiz yıl içerisinde 5 satınalma gerçekleştirdi. Bir diğer öne çıkan satınalma, 387 milyon dolarla Kanadalı risk analiz şirketi Algorithmics oldu.
IBM’in, 2006 yılından bu yana 50’ye yakın satınalma gerçekleştirdiğini belirten gözlemciler şirketin böylelikle büyük ihalelerinde elini güçlendirdiğini ifade ediyor. Halihazırda 12 milyar dolardan fazla nakti bulunan şirketin yeni satın almaları zorlanmadan yapabileceği belirtiliyor.
Analistler, IBM’in nihai hedefinin 2015’e kadar yıllık gelirini en az 20 milyar dolar daha artırmak olduğunu söylüyor. Yetkililer, bunun sağlanabilmesi için satış hacminin artırılması gerektiğine işaret ediyor.
IBM, geçtiğimiz yıl 99.9 milyar dolar değerinde satış gerçekleştirmişti. Geçtiğimiz hafta duyurulan piyasa değerlendirmesine göre IBM, 207 milyar dolarlık değeriyle pazarda birinci sırada bulunuyor. Onu, 205.5 milyar dolarla Microsoft takip ediyor.




Kaynak : 