Avrupa Birliği genişleme ülkeleri İzmir’de gerçekleştirilen forumda elektronik haberleşme ve bilgi toplumu mevzuatlarını ve istatistiklerini karşılaştırarak düzenlemeler aşamasında arşılaştıkları sorunları ve Avrupa Birliği müktesebatına uyum sağlamak için atılması gereken adımları değerlendirdiler.
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun ev sahipliğinde ve Avrupa Komisyonu adına Cullen International adlı Brüksel merkezli danışmanlık firması aracılığıyla gerçekleştirilen Elektronik Haberleşme ve Bilgi Toplumu Hizmetlerinin İzlenmesi Projesi kapsamında Temmuz ayında Avrupa Birliğine tam üye olacak olan Hırvatistan; Avrupa Birliği aday ülkeleri Türkiye, İzlanda, Sırbistan,Karadağ, Makedonya ve muhtemel aday ülkeler Kosova, Arnavutluk ve Bosna-Hersek’ten düzenleyici ve politika belirleyici kurumların temsilcileri İzmir’de bir araya geldi.
İzmir forumunda katılımcılar yaklaşık 1 sene önce Dubrovnik’de düzenlenen son toplantıdan bu yana elektronik haberleşme ve bilgi toplumu alanında ülkelerinde gerçekleşen yeni gelişmeleri ele aldılar.
Toplantının açılışında konuşan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu Başkanı Dr. Tayfun ACARER, toplantıya İzmir’de ev sahipliği yapmaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, elektronik haberleşme sektörünün ülkelerin ekonomileri açısından önemine dikkat çekti. Önümüzdeki dönemde genişband teknolojileri ve sayısal yayına geçişten doğan dijital pay konularının öneminin artacağını belirten ACARER, Türkiye’nin AB üyelik müzakereleri çerçevesinde elektronik haberleşme alanında mevzuat uyumu konusunda önemli aşamalar kaydedildiğini hatırlatarak, AB Komisyonu ile sürmekte olan işbirliğinin önümüzdeki dönemde de devam edeceğini sözlerine ekledi.



Kaynak : 