Kaliforniya polisinin, çalıntı prototipini geri alabilmek için uğruna kapıları kırdığı iPhone’un yeni modeli, İcra Kurulu Başkanı Steve Jobs tarafından tanıtıldı. Paslanmaz çelikten mamul gövdeye sahip cihazın –2 ay öncesi yayınladığımız haberde olduğu gibi[1]– 2 kamerası bulunuyor.
Son modele göre yüzde 24 daha ince olan yeni iPhone, çok daha iyi bir görüntü kalitesiyle dikkati çekiyor. Kullanıcılar, yeni model ile sadece bir wi-fi hattına bağlandığında anlık video görüşme yapabilecekler. Cihaz, HD kalitesini destekliyor.
Yenilenen yüzünün iPhone için “büyük bir sıçrama” anlamına geldiğini belirten Steve Jobs, prototipin haftalar önce basına sızmasına[2] gönderme yaparak: “bazılarınız bunu görmüştü” ifadesini kullandı. Yeni modelin iddialı sunumuna temkinli yaklaşan analistler, cihaz popülaritesinin Apple’ın kısıtlamaları dolayısıyla zarar görebileceği yorumunu yapıyorlar.
Lansmanı, San Francisco’daki, Geliştiriciler Konferansı’nda gerçekleştirilen iPhone’un, ABD’de 24 Haziran’da satışa sunulması bekleniyor. 32 GB’lık model 299, 16 GB’lık model ise 199 dolardan satılacak. Apple, bu fiyatların yapılacak sözleşmelere göre değişiklik arz edebileceğini duyurdu.
Apple’ın, yeni modelin lansmanında beklediği ilgiyi görmediği değerlendirmesini yapan bazı gözlemciler, bunu prototipin halihazırda teknoloji blogu Gizmodo tarafından duyurulmasına bağlıyorlar.
Diğer yandan bu sabah saatlerinde açıklama yapan Vodafone ve Turkcell, iPhone 4’ü vermeye başlayacaklarını duyurdu. Konuyla ilgili açıklamada, Vodafone Türkiye Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Öğüt, yakın bir zamanda, Vodafone tarafından Türkiye’de de satışa sunulacak olan iPhone 4 için şöyle konuştu :
Kendini yenilemiş, kullanıcı ihtiyaçlarına birkaç kat daha duyarlı hale getirilmiş, en yeni ve en hızlı iPhone 4’ün tanıtımını dün akşam saatlerinde tüm ekibimizle birlikte heyecanla takip ettik. iPhone 4 gibi bir ürünü yakin bir zaman içinde Türk tüketicisine sunacak olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.
Ancak Vodafone Türkiye henüz fiyat ve koşullarla ilgili herhangi bir duyuru yapmadı.
Turkcell Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Lale Saral Develioğlu da, bir süredir heyecanla bekledikleri yeni nesil iPhone’un iletişim kültürünü bir üst seviyeye taşıyacağını belirterek,
Bugüne dek yaklaşık 300 bin iPhone’u Turkcell farkıyla müşterilerimize ulaştırdık. Hem müşterilerimizin teknolojinin sınırlarını zorlayan iletişim beklentilerini karşıladığımız hem de sunduğumuz kampanya ve tarife seçenekleriyle en son teknolojiye en avantajlı fiyatlarla ulaşmalarını sağladığımız için büyük mutluluk duyuyoruz.
dedi. Develioğlu, Turkcell’lilerin özel olarak geliştirilen Turkcell MikroSim ile iPhone 4’ün olanaklarından en verimli biçimde faydalanacağını dile getirdi ve
Turkcell’ in 3G hızıyla müşterilerimiz, iPhone 4 deneyimini Turkcell farkıyla yaşamaya başlayacak.
dedi. Son yıllarda mobil cihaz piyasasında fırtına gibi esen iPhone’un 4. nesil modeli iPhone 4, 9.3 inç milimetre inceliğiyle en ince akıllı telefon olma özelliğine sahip. 5 megapiksel kamera, LED flaş özelliği, HD video kayıt, yüksek çözünürlüklü ekran teknolojisinin yanı sıra performanstan ya da batarya ömründen ödün vermeden aynı anda farklı uygulamaları kullanabilme özelliğini de barındırıyor. Detaylı bilgiyi burayı tıklayarak bulabilirsiniz.
[1] Apple Yeni iPhone’a 2 Kamera Koyuyor
[2] Kaliforniya Polisi, iPhone Prototipi İçin Kapıyı Kırdı



Kaynak : 