Türk Telekom’un 30/09/2004 tarihinde Telekomünikasyon Kurumu’na gönderdiği “Kablo İnternet” indirimli tarife, uzun bir aradan sonra en nihayetinde onaylandı. (Bkz : Kablo İnternet’çilere Müjde TK’da Bekliyor)
ADSL tariflerine yapılan indirim sonrasında aynı hızlar için kablo internet aboneleri ile fark büyük oranda açılmış ve konu, kablo internet aboneleri arasında infial’e yol açmıştı. Ancak sonunda kablo İnternet abonelerine “TT’nin aldığı erişim tarafı için” yüzde 58.8’lere varan indirim geldi. İndirim oranı en yüksek hız olan 512 Kbps’de yüzde 52.6, en düşük hız olan 128 Kbps’de yüzde 50 olarak gerçekleşti.
| Hız (Kbps) | Eski Tarife | Yeni Tarife | İndirim |
| 128/32 | 72 YTL | 36 YTL | % 50 |
| 256/64 | 119 YTL | 49 YTL | % 58.8 |
| 512/128 | 209 YTL | 99 YTL | % 52.6 |
Kablo İnternet şirketleri, Türk Telekom ile gelir ortaklığı modeline göre çalışıyorlar. Kablo İnternet tarifelerinin ADSL ile aynı olmasının Türk Telekom açısından bir gelir kaybettirmeyeceği görülüyor.
Diğer yandan kablo şirketleri, yeni tarifelerin kablodan ADSL’e geçişi durduracağını, verdikleri servis kalitesi nedeniyle bu geçişin tersine dönebileceğine işaret ediyorlar. Katma değerli hizmetlerden; hosting, e-mail, çağrı merkezi ve yerinde servis hizmetlerinin ADSL’e göre avantajlı olduğu dile getiriliyor.
Kablocular, ADSL’e geçen müşterilerinin yeniden kazanmayı hedefliyorlar. ADSL erişimden memnun olmayan ve kablo yatırımlarını iptal ettirmemiş müşterilerini yeniden kazanmak için kampanyalar düzenlemeye hazırlanıyorlar. Nitekim geçen hafta Kablo Net internet firması, daha çok beklemeyerek, kendi fiyatında indirim ilan etmişti (Bkz : Sonunda Kablo Net Kendi Ücretinde İndirim Yaptı)
Kablo İnternet abonesi, 36 milyon TL üzerine destek hizmeti ücreti olan 25 milyon TL ile birlikte 61 milyon TL ödüyor. Kablo İnternet şirketleri bu destek hizmetlerinde ciddi indirime gitmeye hazırlanıyorlar.
Kablo İnternetin, on-line bilgisayar oyunlarında ADSL’e göre daha avantajlı olduğunu, bu amaçla kullanım açısından tercih edileceğine işaret ediyorlar. ADSL-Kablo rekabetinin son kullanıcıya daha kaliteli ve daha ucuz hizmet getirmesi bekleniyor.
Kablo internet, Türk Telekom’un özelleştirilmesi ile ilgili tartışmalarda da ön sıralarda yer alıyor. Nitekim Rekabet Kurumu’nun “ADSL ve Kablo İnternet Ayrılması” şeklindeki görüşü tartışmalara neden olmuş, ancak son noktayı Özelleştirme İdaresi Başkanı Metin Kilci “Kablo İnternet omurgası, Türk Telekom’un devrinden önce ayrılacak” açıklaması ile son bulmuştu.



Kaynak : 