• Günlük Haberler
  • *İNSAN KAYNAKLARI
  • *ÜRÜNLER / HİZMETLER
  • BİLİŞİM
  • DOSYALAR
  • e-TİCARET
  • Giriş
  • Kayıt
28 °c
istanbul
26 ° Cum
26 ° Cts
26 ° Paz
26 ° Pts
Türk İnternet
  • Ana Sayfa
  • BİLİŞİM
  • e-TİCARET
  • INTERNET
  • TELEKOM
  • YENİ TEKNOLOJİLER
  • Hakkımızda
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • BİLİŞİM
  • e-TİCARET
  • INTERNET
  • TELEKOM
  • YENİ TEKNOLOJİLER
  • Hakkımızda
No Result
View All Result
Türk İnternet
No Result
View All Result
Ana Sayfa BİLİŞİM İntegratörler Endüstri 4.0/Digital Dönüşüm

MEXT, Dijital Dönüşüm Yolculuğundaki Yurt Dışı Açılımını Azerbaycan ile Başlatıyor

turk-internet.com Basin-turk-internet.com Basin
20 Ocak 2022
-*ŞİRKET HABERLERİ, Endüstri 4.0/Digital Dönüşüm, Sivil Toplum Örgütleri
0
MEXT, Dijital Dönüşüm Yolculuğundaki Yurt Dışı Açılımını Azerbaycan ile Başlatıyor

MEXT, Dijital Dönüşüm Yolculuğundaki Yurt Dışı Açılımını Azerbaycan ile Başlatıyor

Facebook'ta PaylaşTwitter'da Paylaş

Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS), yeni nesil sendikacılık anlayışıyla üyelerini üretimin ve çalışma hayatının dijital geleceğine hazırlıyor. Bu amaçla 2020 yılında Türkiye’ye kazandırdığı MESS Teknoloji Merkezi (MEXT) kapsamında birçok önemli çalışmayı ve iş birliğini hayata geçirmeye devam ediyor. MEXT, sahip olduğu 130’dan fazla dijital dönüşüm teknolojileri kullanım senaryosu ile, dünyanın en kapsamlı ve ilk gerçek üretim ortamını sunan bir dijital dönüşüm ve yetkinlik gelişim merkezi konumunda bulunuyor.

MESS sahip oluğu kurumsal birikim ve sanayide dijital dönüşüm tecrübesini başta komşu ülkeler olmak üzere tüm dünya ile paylaşıyor. Bu kapsamda; MESS, sanayide dijital dönüşüm sürecindeki ilk yurt dışı adımını atarak Azerbaycan Ekonomi Bakanlığı tarafından 2021 yılında kurulan Dördüncü Sanayi İnkılabı Analiz ve Koordinasyon Merkezi ile bir iş birliği anlaşması imzaladı. Anlaşma kapsamında; MESS sanayide dijital dönüşüm alanında edindiği öncü niteliğindeki tecrübesini Azerbaycan ile paylaşacak ve bu alanda Türk sanayisine verdiği hizmetleri Azerbaycanlı şirketlere de sunacak.

İş birliği çerçevesinde ilk etapta Azerbaycan ve Orta Asya ülkeleri şirketleri için dijital olgunluk değerlendirme çalışmaları yapılacak. Bunun yanı sıra, Endüstri 4.0 ve yeni nesil teknolojiler merkezinde insan kaynakları odaklı deneyim günleri ve yetkinlik gelişim programları düzenlenecek. Bu çalışmalar vesilesiyle, ticari ilişkilerin güçlenmesi ve dijital dönüşümün sürdürülebilir bir şekilde yaygınlaştırılması amaçlanıyor.

Sanayinin dijital dönüşümü için çoklu paydaş ve küresel iş birliği anlayışıyla, sonuç odaklı projelere yoğunlaştıklarını vurgulayan MESS Teknoloji Merkezi Grup Direktörü Efe Erdem, şöyle söyledi;

“Sanayide dijital dönüşüm için kültürel dönüşüme öncülük edecek projeler üretiyoruz. Bu alanda sahip olduğumuz birikimi ve tecrübemizi küresel paylaşıma açmayı çok önemsiyoruz. Bu bağlamda, güçlü bağlarımız olan Azerbaycan ile imzaladığımız iş birliği anlaşması vasıtasıyla Türkiye–Azerbaycan birlikteliğini dijital dönüşüm ve yetkinlik geliştirme odağında bir adım ileriye taşıyoruz. Azerbaycan Dördüncü Sanayi İnkılabı Analiz ve Koordinasyon Merkezi ile WEF Dördüncü Sanayi Devrimi Merkezi sayesinde başlayan ortaklığımız kapsamında yapacağımız projelere somut bir başlangıç adımı attık. İnanıyorum ki yapacağımız her çalışma yeni gelişim alanları için ortak çalışma hevesimiz ile daha da ileriye taşınacaktır”

MEXT’te Dijital Dönüşüm Yol Haritası Çiziliyor

MEXT’te; Singapur Ekonomik Kalkınma Ajansı (EDB) tarafından geliştirilen ve WEF tarafından tüm dünyaya tavsiye edilen Smart Industry Readiness Index (SIRI) iş birliği ile dijital dönüşümü başlatmak, ölçeklendirmek ve sürdürülebilir kılmak isteyen şirketlerin mevcut durumu tespit ediliyor. Devamında, yol haritası çizilerek dijital dönüşümün sağlam bir zeminde hızlanması için uçtan uca destek sağlanıyor. Akabinde sahada yol haritasındaki somut projeleri fiilen hayata geçirmede de teknik danışmanlık hizmeti sunuluyor. Metal ve otomotiv sektörü ile başlayan SIRI deneyimleri çimento, tekstil, ilaç, hızlı tüketim sektörlerinin de eklenmesiyle genişliyor. Bugüne kadar yapılan 80’den fazla SIRI çalışmasına olan talebin katlanarak artması öngörülüyor.

Etiketler: AzerbaycanDijital DönüşümEfe ErdemMEXTTürkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS)

Türk İnternet'ten buna benzer yazılar için bildirim almak ister misiniz?

ABONELİKTEN ÇIK
Lütfen yorum yapmak için giriş yapın.

GÜNLÜK BÜLTEN ABONELİĞİ

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

YAZARLARIMIZ

Ernur Öktem
  • Yakında Yerli Üretim Huawei Telefonlar mı Göreceğiz?
Fusun S.Nebil
  • Felsefe, Tarih ve Gençler.. Bu Ülkede Ümit Biter mi?
Innocenzo Genna* / EU telecom regulation expert
  • Dezenformasyonla İlgili Yeni Avrupa Uygulama Kuralları: Öz Düzenlemeden Ortak Düzenlemeye
Mehmet Taşnikli
  • İnternet Devleri, AB’nin Yeni Dezenformasyonla Savaş Kurallarını İmzaladı
turk-internet.com / Bilgi
  • “Bağlantınız Gizli Değil” Uyarısı Nedir, Karşılaşıldığında Ne Yapmalı?
Ümit Ağaçsakal
  • “Bırakınız Yapsınlar” mı, “Durdurun Otursunlar” mı?

HAFTANIN ÖNE ÇIKANLARI

  • Rekabet Kurumu’ndan Başarılı Yemek Sepeti Soruşturması Animasyonu
  • Uydudan GSM’e Sinyal Teknolojisi, Test için FCC’den Onay Aldı
  • Depremi Önceden Haber Veren Sistem: EDIS
  • Dezenformasyon Düzenlemesi Düşman Ülkeler İçindir, Halk için Değil
  • AB, Cep Telefonları için Ortak Şarj Cihazını (USB-C) Zorunlu Kılıyor

HAFTANIN KELİMESİ

3GPP

3. Nesil Ortaklık Projesi (3GPP), dünya çapında çeşitli mobil (hücresel) ve telekomünikasyon standartlarını geliştiren ve sürdüren bir grup standart kuruluşudur.

3G ile birlikte kurulmuş ve telekom endüstrisinin Birleşmiş Milletleri diye tanımlanabilir. Sonraki nesiller için de standartları belirlemiştir.

Detayı için Wiki-Turk'e bakınız

Bildirimler

Turk-internet.com masaüstü bildirimlerini almak için lütfen buraya tıklayın

Son Yorumlar

  • Seçim Yaklaşırken, Kişisel Veriler Kötüye Nasıl Kullanılır? için [email protected]
  • Video Sunan Platformları En İyi Nasıl İzleriz? için Tolga Kaprol
  • Rusya, Meta’ya (Facebook) Erişimi Engelledi için Tolga Kaprol
  • Metaverse, Bir Can Simididir için tkaprol
  • Kademeli Tarifede Elektrikten Tasarruf Tüyoları için maltun1

Haber bültenimize abone olun

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

  • Haber İndeksi
  • Hakkımızda
  • Gizlilik Bildirimi
  • Firmaların turk-internet.com ile Çalışabilirlik Yöntemleri
  • Destek
  • Bize Yazın

© 2021 Turk-Internet.com

No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • BİLİŞİM
  • e-TİCARET
  • INTERNET
  • TELEKOM
  • YENİ TEKNOLOJİLER
  • Hakkımızda

© 2021 Turk-Internet.com

Tekrar Hoşgeldiniz!

Aşağıdan hesabınıza giriş yapınız

Şifremi unuttum? Kayıt Ol

Yeni Hesap Oluştur

Kayıt olmak için aşağıdaki formu doldurunuz

Tüm alanların doldurulması gerekiyor. Giriş yap

Şifrenizi geri alın

Lütfen şifrenizi resetlemek için kullanıcı adı veya email adresinizi girin.

Giriş yap
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Bildirimi.