‘Yazılım Devi’, kendi haber operasyonlarını başlatmak için hazırlık yapıyor. Bu çerçevede MSN, yeni işletim sistemi Windows 8’in lansmanının akabinde yeni bir yüz ve editöryelle çıkacak.
Konuya ilişkin açıklama MSN Ürün Yönetimi Grubu Müdürü Bob Visse tarafından yapıldı. Microsoft’un, bu iş için “mülti milyon dolarlık” yatırım gerçekleştirdiğini belirten Visse, organizasyonun haberlerini Reuters, Associated Press ve NBC’den sağlayacağını ifade etti. Visse’nin, açıklamalarına göre MSN, bir taraftan da kendi içerisinde gazeteci istihdam ederek bir kısım içeriğini üretecek. Microsoft’un bu amaç için kaç gazeteciyi işe alacağı bilinmiyor.
Microsoft, 1996 yılında NBCUniversal adlı kablo TV şirketi ile başlattığı yayıncılık işbirliğini geçtiğimiz Temmuz ayında sonlandırmıştı. (1) Yaklaşık 16 yıllık msnbc.com adlı online yayın ortaklığının Microsoft’un bu işten zarar ettiği için sonlandırılmış olabileceği değerlendirmeleri yapılmıştı. ‘Yazılım Devi’nin, msnbc.com portalına 1996 yılında 220 milyon dolar sermaye yatırdığı ifade edilmişti.
Microsoft, yeni MSN platformuna ilişkin bir blog açıklaması yayınladı. (2) Blog yazısında Windows 8 ve Internet Explorer 10 ürünlerinin kullanıma sunulmalarının ardından cihaz deneyiminin farklı bir boyut elde edeceği belirtildi. MSN’in, 27 ülkede internetin en fazla takip edilen platformlarından biri haline geldiği ifade edilen açıklamada, “uygulama gibi” bir deneyim sayesinde kullanıcıların imge ve video görüntülemeleri çok daha pratik yapabilecekleri belirtildi.
‘Yazılım Devi’nin, ana yayıncılık mecraa MSN’e ilişkin açıklanan son verilere göre bu platformu tüm dünyada 480 milyonu aşkın kullanıcı ziyaret ediyor. MSN, Yahoo ve AOL ile bu segmentte en fazla kullanıcıya hitap eden portallar arasında yer alıyor. Kullanıcılar MSN üzerinden Outlook ve Skype gibi Microsoft’un diğer servislerine de ulaşabiliyor.
Platform, bir süre önce Microsoft’un dokunmatik optimizasyonlu Windows 8 ve IE10 ile entegre çalışabilecek bir şekilde yenilendi. Microsoft yetkilileri, yeni arayüzün daha çok tablet ve dokunmatik ekran kullanıcılarının ilgfisini çekeceğini belirtiyor.
(1) NBC ve Microsoft Boşanıyor, Online Ortaklıkları MSNBC’yi Sonlandırmaya Hazırlanıyorlar
(2) The All New MSN for Windows 8 Built Exclusively for Windows 8 and Internet Explorer 10 h



Kaynak : 