Mobil İletişim Sistemleri ve Araçları İşadamları Derneği (Mobisad) bugün bir açıklama yaparak, “3G konusunda herkes üstüne düşeni yapmalıdır” dedi. Telekomünikasyon Kurulu’nun iptal kararını ve gerekçelerini saygıyla karşıladıklarını bildiren Mobisad yetkililerinin açıklamsı şu şekilde :
3G DE HERKES ÜSTÜNE DÜŞENİ YAPMALIDIR
7 Eylül 2007 tarihinde yapılan ve bir işletmecinin teklif vermesi ile gerçekleştirilen 3G İhalesi Telekomünikasyon Kurulu tarafından onaylanmayarak iptal edilmiştir.
Telekomünikasyon Kurulu’nun bu yöndeki kararını ve gerekçelerini saygı ile karşılıyoruz.
3G teknolojisinin sektörümüz açısından taşıdığı önemde hemfikir olduğumuza kuşkumuz yoktur.
İnanıyoruz ki, ihale süreci esnasında 3G hakkında yapılan haberler, yorum ve değerlendirmelerle sektörümüzün yanı sıra tüm kamuoyu ve iş dünyamız bu teknolojinin hayatımıza neler kazandıracağı konusunda yeterli bilgi sahibi oldu ve önemini kavradı.
Çağımızda Mobil Telekomünikasyon sektörü ülkelerin en stratejik sektörleri arasında yer almaktadır.
Sektörümüzle ilgili tüm kurumlarla birlikte sektörümüzde faaliyet gösteren firmalarında ticari sorumluluklarının yanı sıra ulusal ve sektörel sorumluluklarının bulunduğuna inanıyoruz.
Bu bağlamda ilgili tüm muhatapların bu sorumluluklarını da göz ardı etmeden sağduyu ile ve kısa sürede bu sürecin olumlu bir şekilde tamamlanmasına katkı sağlayacaklarına ve tamamlanacağına inancımız tamdır.



Kaynak : 