Türkiye’nin lider sistem entegratörü Netaş, 2015 yılı ilk çeyrek sonuçlarını açıkladı.
Bölgesel sistem entegratörü olarak büyüme stratejisi doğrultusunda yoluna devam eden Netaş, yılın ilk çeyreğinde satış gelirleri içerisinde ihracatın payını %13’ten %19 düzeyine çıkardı. Faiz Amortisman ve Vergi Öncesi Kâr Marjı (FAVÖK), geçen yılın aynı dönemine göre %37 artarak 3 milyon TL’ye ulaştı. Netaş’ın 2015 yılı ilk çeyrekteki brüt karı ise geçen yıla göre %12 artarak 13 milyon TL oldu. Şirketin net dönem karı geçen yılın aynı dönemine göre %175 artarak 5 Milyon TL olarak gerçekleşti.
Netaş’ın 2015’in ilk çeyreğinde aldığı siparişlerin toplamı bir önceki yıla göre %16 artış göstererek 367milyon TL olurken, 31 Mart 2015 tarihi itibarıyla kayıtlı siparişler toplamı geçen yılın aynı dönemine göre TL bazında %37 artarak 724 milyon TL’ye ulaştı.
Netaş’ın geleceğini garanti altına alacak projeler gerçekleştirmeye ve bölgesel sistem entegratörü olma yolundaki çalışmalara başarıyla devam ettiklerini belirten Netaş CFO’su İlker Çalışkan şunları söyledi :
“Global arenada gerçekleştirdiğimiz projelerle Türkiye’nin teknoloji alanındaki bölgesel hedeflerine katkı sağlıyoruz. Bunun en büyük kanıtlarından biri, 2015 yılının ilk çeyreğinde satış gelirlerimizin %19’unun yurtdışından gelmesi oldu. 2015 yılındaki finansal hedeflerimizin arasında 130 bps artış olarak belirlemiş olduğumuz FAVÖK marj artışını yıldan yıla 150 bps ve dolar bazında %7 olan satış gelirlerimizdeki büyüme hedefimizi %15 olarak revize ettik. Ayrıca işletme faaliyetlerimizle nakit yaratmayı hedefliyoruz. Kontrollü büyümeyle kârlılığı artırmak üzere çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”



Kaynak : 