Her yıl Eylül ayının üçüncü cumartesi kutlanan Yazılım Özgürlüğü Günü, bu sene 73 ülke ile birlikte Türkiye’de de kutlanıyor.
Google, Canonical Ubuntu, Joomla ve Özgür Yazılım Vakfı gibi sponsorların da destek vermesi ile dünyanın birçok yerinde kutlanan bu etkinlik, 15 Eylül 2012 Cumartesi günü Ankara, Çanakkale, İstanbul ve İzmir’de düzenlenen farklı kutlamalar ile bu sene Türkiye’de de kutlanmaya başlanacak.
Türkiye’deki özgür yazılım sevdalısı bireylerin yanı sıra; Alternatif Bilişim Derneği, Ankara Barosu Bilişim Kulubü, Bilgisayar Mühendisleri Odası (BMO), Elektrik Mühendisleri Odası (EMO), İnternet Teknolojileri Derneği (INETD), İstanbul Python Kullanıcıları Grubu, Jstanbul, Linux Kullanıcıları Derneği (LKD), Pardus Kullanıcıları Derneği (PKD), Türkiye PHP Grubu gibi grup, kulüp ve derneklerin yanı sıra Bahçeşehir, Bilkent, Çanakkale, Ege, İstanbul Teknik ve Sakarya Üniversitesi’ndeki bilişim/internet/özgür yazılım kulüp ve toplulukları da destekleyerek, gerçekleşecek etkinliklere katkı veriyor.
- Ankara: saat 14:00 Ankara Barosu Eğitim Merkezi, Sıhhıye (Divan Pastanesi yanı)
- İstanbul: Saat: 10.00 Bahçeşehir Üniversitesi – Bahçe Kafe, Kahvaltı
- İzmir: Maskot – Atatürk Cad. No: 218/A 1. Kordon Alsancak (Gündoğdu Meydanı Heykel Karşısı), Kahvaltı
- Çanakkale: 10.30 Yelken Kulübü (kahvaltı)



Kaynak : 