RedHack grubu, bu sefer de Maliye Bakanlığı’nın sistemlerine sızdıklarını ve memurların maaşlarını yükselttiklerini açıkladı. Maliye Bakanlığı, dün bir basın açıklaması yaparak olayı yalanladı ve herhangi bir sızma gerçekleşmediğini duyurdu. Bu açıklama üzerine ise RedHack grubu YouTube üzerine yükledikleri videolar ile Maliye Bakanlığı’nın sitesine sızdıkları iddialarını yinelediler. RedHack bu eylemi 12 Eylül darbesi sonrasında yaşı büyütülerek asılan Erdal Eren’i anmak için yaptığını açıklıyor.
RedHack grubunun iddiasına göre, ünlü hack grubu bu kez Maliye Bakanlığı’nı hedef almış. Grubun Twitter’dan yaptıkları açıklamada
“Memurlar bu ay maaşlarınız fazla yatmış diye şaşırmayın. çocuklarınıza bizden 1 çikolota hediye edin ;)”
ifadesi kullanılıyor. Grup, Maliye Bakanlığı’nın memur maaşlarını düzenleyen sistemine sızdığını ve burada maaşlar üzerinde oynama yaptıklarını ileri sürüyor. Maliye Bakanlığı ise konuyla ilgili yaptığı kısa kamuoyu açıklamasında böyle bir vakanın yaşanmadığını duyurmakta. Maliye’nin açıklaması şu şekilde:
“Hacker grubu Red Hack tarafından Maliye Bakanlığı “kamu maaşı düzenleme sistemi” hacklendi haberleri gerçeği yansıtmamaktadır. Maliye Bakanlığı internet üzerinden hizmet veren sistemleri sorunsuz bir şekilde yayın akışına devam etmektedir. Bu tür asılsız haber ve iddialar ile kamuoyu bilinçli bir şekilde yanıltılmak istenmektedir. Kamuoyunun bilgisine duyurulur.”
Bu arada, söz konusu olayın ardından tüm Türkiye genelinde Muhasebe Müdürlüklerinde bir takım aksaklıklar yaşandığı iddiaları da söz konusu. Maliye Bakanlığı’ndan konuyla ilgili yukarıdaki kısa açıklama dışında başka herhangi bir açıklama veya duyuru gelmemiş olmasına karşın, RedHack grubunun YouTube üzerinde 2 farklı video paylaştığı görülüyor.



Kaynak : 