• Günlük Haberler
  • *İNSAN KAYNAKLARI
  • *ÜRÜNLER / HİZMETLER
  • BİLİŞİM
  • DOSYALAR
  • e-TİCARET
  • Giriş
  • Kayıt
28 °c
istanbul
26 ° Cum
26 ° Cts
26 ° Paz
26 ° Pts
Türk İnternet
  • Ana Sayfa
  • BİLİŞİM
  • e-TİCARET
  • INTERNET
  • TELEKOM
  • YENİ TEKNOLOJİLER
  • Hakkımızda
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • BİLİŞİM
  • e-TİCARET
  • INTERNET
  • TELEKOM
  • YENİ TEKNOLOJİLER
  • Hakkımızda
No Result
View All Result
Türk İnternet
No Result
View All Result
Ana Sayfa TELEKOM Mobil Haberleşme Teknolojileri Cep Telefonu

RIM’in (Blackberry) Avrupa’daki Kayıpları Giderek Artıyor

IDC'nin, araştırmasını örnek veren gözlemciler Avrupa'da Android adaptasyonunun çok daha artacağını öngörüyor. Bahsi geçen araştırmada görüşülen 728 şirketin BT yöneticileri açık kaynaklı yazılımı tercih edeceklerini beyan ediyor. Güvenlik, Avrupalı BT yöneticilerinin en fazla önem verdikleri unsurlardan birini oluşturuyor. Güney Koreli Samsung, ilave güvenlik parametreleriyle şirketlerin dikkatini çekmiş durumda. 2011, akıllı telefon pazarında 300 milyona yakın cihaz sevk eden Samsung için tarihi bir yıl oldu.

Murat Çehreli-Murat Çehreli
30 Ocak 2012
-Cep Telefonu
0
Facebook'ta PaylaşTwitter'da Paylaş

Blackberry telefonlarının Kanadalı üreticisi RIM, yönetim değişikliğinin ardından (1) pazarın daha çetrefilli olduğu coğrafyalara odaklanıyor. RIM, geçtiğimiz yıl yaşanan servis kesintileri nedeniyle kurumsal kullanıcı cephesinde bir hayli sıkıntılı günler geçirmişti. (2)

RIM’in, Blackberry telefonların e-posta gibi veri kullanımına operatörlerden bir bedel talep etmesi (3) ve benzeri nedenler, bireysel kullanıcılar kadar kurumsal müşterileri de yeni alternatifler aramaya itiyor. Avrupa pazarına bakıldığında hatırı sayılır sayıda Blackberry kullanıcısı firmanın Android işletim sistemli cihazları adapte ettiği görülüyor. Gözlemciler, RIM’in markasının bilindiği pazarlarda bile ciddi düşüşler yaşadığını ve bunun artarak devam edebileceği görüşünü dile getiriyor.

Forrester’in, sonuçlarını geçtiğimiz günlerde duyurduğu ve akıllı cihaz kullanan profesyonelleri kapsayan bir araştırmasına göre Androidli cihazlar yüzde 27, BlackBerry yüzde 26 ve iPhone yüzde 24’lük paya sahip bulunuyor. Ancak Forrester analisti Frank Gillet, rakip marka ve işletim sistemlerinin yavaş yavaş RIM’in pazarından pay aldıklarını belirtiyor. Şirketlerin, son dönemde iPhone dışında Androidli cihazların da ofis ortamında kullanımına izin vermeleri pazar grafiklerindeki değişikliğin önemli sebeplerinden biri olarak ifade ediliyor.

RIM, özellikle Android cephesinde yaşanan hızlı gelişime cevap vermek amacıyla “BlackBerry 10” isimli yeni bir işletim sistemi sunacağını aylar öncesinden duyurmasına rağmen bunun lansmanı, çeşitli gerekçelerle iptal edildi. (4) Gecikmeyi, analistlerle yaptığı bir toplantıda dile getiren dönemin RIM icra kurulu eş başkanı Mike Lazaridis, BlackBerry 10 telefonlarının entegre çip setleriyle sunulacağını hatırlatmış, bunların gelecek yıl ortalarına kadar piyasada olamayacaklarını ifade etmişti.

IDC’nin, araştırmasını örnek veren gözlemciler Avrupa’da Android adaptasyonunun çok daha artacağını öngörüyor. Bahsi geçen araştırmada görüşülen 728 şirketin BT yöneticileri açık kaynaklı yazılımı tercih edeceklerini beyan ediyor. Güvenlik, Avrupalı BT yöneticilerinin en fazla önem verdikleri unsurlardan birini oluşturuyor. Güney Koreli Samsung, ilave güvenlik parametreleriyle şirketlerin dikkatini çekmiş durumda. 2011, akıllı telefon pazarında 300 milyona yakın cihaz sevk eden Samsung için tarihi bir yıl oldu. Özellikle Android tabanlı “Galaxy S” modeli şirketin, dünyanın sayılı üreticileri arasına girmesinde etkili oldu.

RIM, yönetimde gerçekleştirdiği değişiklikle pazardaki gücünü yeniden kazanmak istiyor. Şirketin yeni CEO’su Thorsten Heins, belki biraz da Alman olmasının da etkisiyle temkinli konuşuyor. Heins: “Henüz hazır olmayan bir ürün ile pazara girmek istemiyorum. Bunun, kullanıcılar açısından mükemmel bir deneyim olmasını istiyorum” diyor.

(1) RIM’de (Blackberry) Yönetim Değişti

(2) BlackBerry Servis Kesintisi Sürüyor Gerekçe ise Yedekleme Geçişinde Sorun Yaşanması

(3) Dünün Akıllı İş Telefonu Lideri Blackberry, Bugün Düşüyor mu? – 2

(4) BlackBerry 10, 2012 Yılına Ertelendi

Etiketler: Haber

Türk İnternet'ten buna benzer yazılar için bildirim almak ister misiniz?

ABONELİKTEN ÇIK
Lütfen yorum yapmak için giriş yapın.

GÜNLÜK BÜLTEN ABONELİĞİ

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

YAZARLARIMIZ

Ernur Öktem
  • Yakında Yerli Üretim Huawei Telefonlar mı Göreceğiz?
Fusun S.Nebil
  • Telefon Dolandırıcılığından.. Boğaziçi Üniversitesine.. Seçimlere .. Kişisel Veriler Neden Önemli
Innocenzo Genna* / EU telecom regulation expert
  • Dezenformasyonla İlgili Yeni Avrupa Uygulama Kuralları: Öz Düzenlemeden Ortak Düzenlemeye
Mehmet Taşnikli
  • Tayvan, Çin Riskine Rağmen 120 Milyar $’lık Çip Yatırımı Başlattı
turk-internet.com / Bilgi
  • “Bağlantınız Gizli Değil” Uyarısı Nedir, Karşılaşıldığında Ne Yapmalı?
Ümit Ağaçsakal
  • “Bırakınız Yapsınlar” mı, “Durdurun Otursunlar” mı?

HAFTANIN ÖNE ÇIKANLARI

  • Boğaziçili Hocaları Durduramayan AKP, ePosta ve Bilgilerinde Açık mı Arıyor?
  • SpaceX’de, Elon Musk’ı Eleştirenler İşten Atıldı
  • Felsefe, Tarih ve Gençler.. Bu Ülkede Ümit Biter mi?
  • Dezenformasyon Kanunu Adalet Komisyonundan Geçti, TBMM’ye Geliyor
  • Telefon Dolandırıcılığından.. Boğaziçi Üniversitesine.. Seçimlere .. Kişisel Veriler Neden Önemli

HAFTANIN KELİMESİ

3GPP

3. Nesil Ortaklık Projesi (3GPP), dünya çapında çeşitli mobil (hücresel) ve telekomünikasyon standartlarını geliştiren ve sürdüren bir grup standart kuruluşudur.

3G ile birlikte kurulmuş ve telekom endüstrisinin Birleşmiş Milletleri diye tanımlanabilir. Sonraki nesiller için de standartları belirlemiştir.

Detayı için Wiki-Turk'e bakınız

Bildirimler

Turk-internet.com masaüstü bildirimlerini almak için lütfen buraya tıklayın

Son Yorumlar

  • Seçim Yaklaşırken, Kişisel Veriler Kötüye Nasıl Kullanılır? için [email protected]
  • Video Sunan Platformları En İyi Nasıl İzleriz? için Tolga Kaprol
  • Rusya, Meta’ya (Facebook) Erişimi Engelledi için Tolga Kaprol
  • Metaverse, Bir Can Simididir için tkaprol
  • Kademeli Tarifede Elektrikten Tasarruf Tüyoları için maltun1

Haber bültenimize abone olun

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

  • Haber İndeksi
  • Hakkımızda
  • Gizlilik Bildirimi
  • Firmaların turk-internet.com ile Çalışabilirlik Yöntemleri
  • Destek
  • Bize Yazın

© 2021 Turk-Internet.com

No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • BİLİŞİM
  • e-TİCARET
  • INTERNET
  • TELEKOM
  • YENİ TEKNOLOJİLER
  • Hakkımızda

© 2021 Turk-Internet.com

Tekrar Hoşgeldiniz!

Aşağıdan hesabınıza giriş yapınız

Şifremi unuttum? Kayıt Ol

Yeni Hesap Oluştur

Kayıt olmak için aşağıdaki formu doldurunuz

Tüm alanların doldurulması gerekiyor. Giriş yap

Şifrenizi geri alın

Lütfen şifrenizi resetlemek için kullanıcı adı veya email adresinizi girin.

Giriş yap
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Bildirimi.