Samsung’un Smart TV serisinde ciddi güvenlik açıkları olduğu ve bu açıklardan yararlanan hackerların TV’ye takılan USB’den veri çekmek de dahil pek çok saldırıyı gerçekleştirebildikleri rapor ediliyor. Güvenlik açığının özellikle Samsung 3D LED TV serisindeki pek çok farklı modelde geçerli olduğu söyleniyor. Bu raporla birlikte akıllı TV’lerdeki güvenlik sorunları yeniden tartışmaya açılacak gibi gözükmekte.
Malta merkezli bir güvenlik firması olan ReVuln, Samsung’un akıllı TV segmentinde ciddi bir sıfırıncı gün açığı keşfettiklerini açıkladı. Firma, buldukları açık sayesinde bu TV’lerdeki web geçmişine, dosya sistemlerine ve hatta TV’ye takılı bulunan USB cihaza erişim sağlayabildiklerini açıklamakta. Bir startup firma olan ReVuln, iş modeli olarak, bulduğu açıkların detaylarını kamuoyu ile paylaşmak yerine şirketlere satmayı tercih ediyor. ReVuln bu sayede hem kendileri için fon sağlayabildiklerini hem de yama sürecini hızlandırdıklarını ileri sürmekte.
ReVuln’un iddiaları ne ölçüde doğru kestirmek zor, ancak akıllı TV’lerdeki güvenlik zafiyetleri bilinen ve pek çok uzmanın daha önce dikkat çektikleri bir konu. Örneğin Polonyalı Security Explorations firması, Ocak ayında set üstü sinyal alıcıları (dekoder cihazlar) ve akıllı TV’leri etkileyen ciddi bir güvenlik açığı bulmuştu. Söz konusu açık, TV’lere ve dekoder cihazlarına kötücül bir yazılım bulaştırılmasını ve bu sayede ücretli bir kanal aboneliğini çalmayı veya paylaştırmayı olanaklı hale getirmekteydi.
Her geçen gün akıllı TV’ler hayatımıza daha fazla entegre olmaktalar. Yeni teknolojiler sayesinde TV üniteleri salt size sunulan kanalları ve programları izleyebileceğiniz bir “aptal kutusu” olmaktan çıkıp internete girebileceğiniz, sosyal medyada gezinebileceğiniz, istediğiniz içeriği istediğiniz anda izleyebileceğiniz birer teknoloji harikasına dönüştü. Ancak hiçbir üretici nedense bu cihazlardaki güvenlik standartları ve mekanizmalarıyla ilgili detaylı bir açıklamada bulunmamakta.



Kaynak : 