SAP Türkiye, 20 yıldır Türkiye’nin sürdürülebilir gelişimine yönelik çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. SAP, sunduğu teknolojiler ve dijital dönüşüm projeleri ile şirketlere sunduğu katma değeri, iş ortağı ekosistemi ile birlikte yarattığı istihdamı ve ekonomik büyüklüğü, yazılım ihracatını, kurumsal işbirliklerini ve sosyal sorumluluk faaliyetlerini SAP Türkiye Ekonomik ve Sosyal Katkılar Raporu’nda bir araya getirdi.
‘Endüstri bilgi birikimimiz ve teknoloji uzmanlığımız ile Türkiye’nin geleceğe bugünden hazırlanmasına katkı sunmaktan dolayı büyük memnuniyet duyuyoruz.’
Rapor hakkında bilgi veren SAP Türkiye Genel Müdürü Uğur Candan, şöyle konuştu;
“SAP olarak global amacımız “Dünyayı daha yaşanılır kılmak ve insan hayatını iyileştirmek”. Avrupa’nın en değerli markası olarak tüm faaliyetlerimizin ve kurumlara sunduğumuz çözümlerin odağında bu amaç yer alıyor. Türkiye’de 1.400’ün üzerinde kurumun, uçtan uca tüm iş süreçlerini en iyi şekilde yürütmesine destek olurken geleceğe de şimdiden hazır olmalarını sağlıyoruz. Dünyadaki yaygın kullanımımıza paralel olarak Türkiye’de de Borsa İstanbul 30 (BIST 30) listesindeki şirketlerin %90’ı, Capital 500’e göre en büyük 10 şirketin ise 9’u, Anadolu’nun En Büyük 500 Şirketi ve Brand Finance 2019 Türkiye’nin En Değerli 100 Markası listelerindeki ilk 10 şirketin tamamı SAP çözümlerini tercih ediyor.
SAP’nin sadece 20 ülkede bulunan Yazılım Geliştirme Merkezlerinden biri ise 2013 yılından bu yana Teknopark İstanbul’da faaliyet gösteriyor. SAP’nin yapay zeka ve makine öğrenmesini de kapsayan Büyük Veri çözümünün önemli bileşenleri Türk mühendisler tarafından bu merkezde geliştiriliyor ve SAP’nin global ürün portföyünde yer almak üzere tüm dünyaya Türkiye’den ihraç ediliyor. Ayrıca Yazılım Geliştirme Merkezi içinde 2019 yılında kapılarını açtığımız SAP Deneyim Merkezi ile en yenilikçi çözümlerimizi, dünyadan ve Türkiye’den en iyi müşteri senaryolarını ve örneklerini deneyimleme imkânı sunuyoruz. Bu raporla birlikte yatırımlarımızın Türkiye’ye ve ülkenin kalkınma hedeflerine, eğitime ve topluma sağladığı katkıları somut bir biçimde ortaya koymak ve yarattığını düşündüğümüz değeri paylaşmak istedik. Endüstri bilgi birikimimiz ve teknoloji uzmanlığımız ile Türkiye’nin geleceğe bugünden hazırlanmasına katkı sunmaktan dolayı büyük memnuniyet duyuyoruz”
‘Yerel ekosistemimiz her geçen gün büyüyor’
Candan, şöyle devam etti;
“Türkiye’de 60’ın üzerinde yerel ve global iş ortağımız ile birlikte 5.000’in üzerinde danışmanın dâhil olduğu büyük bir ekosistemi oluşturuyoruz. Bu iş ortaklarımızın %72’si sadece Türkiye’de değil dünyada da projeler yapıyor ve danışmanlık hizmeti veriyor. Bu da ekosistemimizin yetkinliği ve uzmanlığı sayesinde Türkiye sınırlarının dışına bilgi ve uzmanlık transfer ettiğini gösteriyor. Son 5 yılda iş ortaklarımız Türkiye’de hayata geçirdikleri SAP projeleri ile yaklaşık 3.5 milyar TL’lik ticaret hacmine ulaştı. Ekonomik katkılarının yanı sıra iş ortaklarımız kendi Ar-Ge merkezlerinde SAP çözümlerine entegre veya SAP Cloud (Bulut) Platformu üzerinde geliştirdikleri yazılımları da farklı coğrafyalara ihraç ediyorlar. Bu da ülkemizin teknoloji üreten bir ülke olmasına katkı sağlıyor. Her geçen gün büyüyen iş ortağı ekosistemimiz ile birlikte ülkemize yatırım yapmaya ve her sektöre özgü yenilikçi projeler hayata geçirmeye devam edeceğiz”
‘Türkiye’de teknoloji ekosisteminin gelişmesi için çalışmalarımıza devam ediyoruz’
Türkiye’deki faaliyetlerinin odağında “iyi bir kurumsal vatandaş” olma bilincinin olduğunu söyleyen SAP Türkiye Kamu İlişkileri Direktörü Dr. Onur Yıldırım ise şu ifadeleri kullandı;
“Alman Türk Ticaret ve Sanayi Odası (AHK Türkiye), Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED), Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) ve Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD) gibi önde gelen kurumların üyesiyiz ve bu kurumlardaki 33 farklı çalışma grubunda aktif rol alıyoruz. Bunun yanı sıra teknoloji ekosisteminin güçlenmesine katkı sağlamak için Türkiye Açık Kaynak Platformu’nun da sponsor üyeleri arasında yer alıyoruz. SAP olarak teknoloji ve inovasyondaki uzmanlığımızı topluma ve gençlere katkı sağlamak üzere seferber ediyoruz. 2018 yılında başlattığımız SAP Genç Profesyoneller Programı ile üniversiteden yeni mezun gençleri dijital yeteneklerle donatıyor, uluslararası geçerlilikte sertifikalar alma şansı sağlıyor ve ekosistemimizde istihdam fırsatı yaratıyoruz. Bugüne kadar Türk Kızılayı, ODTÜ Bilişim ve İnovasyon Merkezi, Gaziantep Sanayi Odası ve Ege Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği ve Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) gibi değerli kurumların işbirliğinde 6 program düzenledik. Programlardan mezun olan 150 gencin neredeyse tamamı “SAP Danışmanı” unvanıyla müşterilerimizin ve iş ortaklarımızda istihdam edildi.”