Türk Telekom beş yıla kadar değişik vadelerde, yurt içinde lira cinsi nitelikli yatırımcılara satış şeklinde toplam 1 milyar lirayı aşmayacak borçlanma aracı ihracına karar verdi.
Şirketten bu konuda KAP’a yapılan açıklama şu şekilde;
“Şirketimiz Yönetim Kurulu, 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu, VII-128.8 sayılı Borçlanma Araçları Tebliği ve ilgili diğer mevzuat ile Şirketimiz Esas Sözleşmesinin “Borçlanma Senedi, Tahvil ve Benzeri Menkul Kıymet İhracı” başlıklı 7. Maddesi uyarınca, Sermaye piyasası mevzuatı başta olmak üzere, ilgili mevzuata uygun olarak gerekli prosedürlerin yerine getirilmesi ve tamamlanması kaydıyla, Şirketimiz tarafından vadesi en fazla 5 (beş) yıla kadar olmak üzere değişik vadelerde, Türk Lirası cinsinden, bir veya birden çok seferde, yurt içinde halka arz edilmeksizin nitelikli yatırımcılara satış şeklinde toplam 1.000.000.000 TL (Bir milyar Türk Lirası) tutarını aşmayacak şekilde tahvil ve/veya finansman bonosu yapısında borçlanma aracı ihracının/ihraçlarının gerçekleştirilmesi, bu kapsamda Sermaye Piyasası Kurulu’na borçlanma aracı ihracı başvurusu yapılmasını kararlaştırmıştır. Bu karar kapsamında Sermaye Piyasası Kurulu’na gerekli izin başvurusu bugün yapılmıştır.”
Şirket ayrıca, BNP Paribas’tan 140 milyon euro (875 milyon TL) tutarında bir kredi anlaşması yaptığını da duyurdu. Bu açıklama da şu şekilde;
“Şirketimiz ve bağlı ortaklıklarımızın yatırımlarının finansmanı amacıyla, Finnvera (Finlandiya resmi destekli ihracat finansman kuruluşu) sigortası kapsamında Şirketimiz ile BNP Paribas arasında 140 milyon Avro tutarında uzun vadeli bir kredi anlaşması imzalanmıştır. Söz konusu kredinin nihai vadesi Haziran 2029 olup ortalama vadesi 4.2 yıldır. Kredinin yıllık faiz oranı EURIBOR + %0,25’tir; diğer peşin maliyetler ve sigorta primi dahil toplam maliyeti ise yıllık EURIBOR + %2,24’dir.”
Şirketin en son 26 temmuz bilançosunda görülen borç ve kredi durumunu aşağıya çıkardık
Ancak not edelim, bu bilançoda uzun ve kısa vadeli yükümlülükler toplamı 29,6 milyar TL olarak veriliyor. Biz bu rakamın içinden “ilişkili taraflara borçlar”, ertelenmiş gelirler (müşteri sözleşmelerinden doğan yükümlülükler dışında kalanlar)”, çalışanlara sağğlanan faydalar ilişkin karşılıklar”, ertelenmiş vergi yükümlülükleri” kalemlerine ait toplam 3,2 milyar TL’yi ayırarak hesapladık.
Bir not olarak iletelim, OTAŞ şirketinin % 55 Türk Telekom hissesini rehin vererek almış olduğu ve sonunda ödemediği 4,75 milyar $ bu rakamın içinde değil.
Türk İnternet'ten buna benzer yazılar için bildirim almak ister misiniz?