Türkiye Haber İş Sendikası ile Türk Telekom yetkilileri, grevin 38.gününde biraraya geldiler. Öğleden sonra 15:00’de başlayan toplantı, saat 11:30 itibariyle halen devam ediyor.
16 Ekimde başlayan grevin anlaşmazlık nedenlerinden 2’sinin Sendika açısından önemli olduğu bildirilmişti. Bu maddeler, aynı ünvan ve kıdeme sahip kapsamdışı ve kapsamiçi personel arasında denklik sağlanması ve 4000 kadar elemanın kapsamdışına alınmasının önüne geçilmesi.
Sendika her 2 maddenin, sendikal örgütlenme açısından sorun teşkil edeceğini düşünüyor. Diğer yandan, Türk Telekom yönetimi, 38 günü aşan grevin başladığı günden bu yana yapılan sabotajların, grevle ilgili olduğunu iddia ediyor. Bu sabotajların ve arızaların tamir edilmesi hem greve katılan kapsamiçi, hem de grev kapsamı dışında kalan kapsamdışı personeli karşı karşıya getiriyor.
Grevle yakından ilgilenen diğer bir grup, Türk Telekom’un müşterisi olan bireyler, kurumlar ve ISS ve UMTH firmaları. Akşam saatlerinden bu yana turk-internet.com’a, bugünkü toplantının sonucunu sormak için gelen telefonların büyük bir çoğunluğu da bu gruba ait.
Dolayısıyla grevin getirdiği olumsuzluktan herkesin yorulduğu görülüyor.
Bu nedenle tarafların bu akşam anlaşma baskısı altında olduklarını ve anlaşmanın sağlanması için çalışacakları inancını ve grevin bu akşam bitirileceği ümidini taşıyoruz. Gerçekten de, her iki tarafın da anlaşmak yolunda sıkı pazarlıklar yaptığı ve saatlerdir görüştüğü bildiriliyor.
Anlaşmanın olup olmadığını da yakından takip ediyoruz. Geç saatte de olsa vereceğiz.
12:00 itibariyle Güncelleme : Toplantı devam ediyor.
01:00 itibariyle Güncelleme : Toplantı devam ediyor.
03:00 itibariyle Güncelleme : Geç olduğu için görüşmelere ara verildi. Ancak görüşmeler kesilmedi. Yarın devam edecek. Görüşmelerin detayları hakkında henüz bilgi alınmadı.
23 Kasım 2007 – 9:30 itibariyle Güncelleme : Görüşmelerin devamı için Türk Telekom tarafındaki görüşmecilerin seyahat engeli olduğu bildiriliyordu. Ancak Adana’daki bölgesel toplantının iptal edildiği mesajını alıyoruz. Dolayısıyla öğleden sonra görüşmelerin yeniden başlayacağı yorumunu yapıyoruz.
23 Kasım 2007 – 21:00 itibariyle güncelleme : Türkiye Haber İş Sendikası Başkanı Ali Akcan’ın görüşmelerle ilgili açıklamasını burayı tıklayarak okuyabilirsiniz.
24 Kasım 2007 – 11:00 itibariyle güncelleme : Türk Telekom A.Ş.’nin görüşmelerle ilgili açıklamasını burayı tıklayarak okuyabilirsiniz.



Kaynak : 