Microsoft’un Türkiye çapında 300 den fazla iş ortağı bulunuyor. Bu iş ortakları Sistem Entegrasyon, Networking, ISV, Office, Eğitim gibi çeşitli alanlarda faaliyet gösteriyorlar. Ancak bunlardan sadece 40 tanesi Gold Certified Partner ünvanına sahip.
Bu iş ortaklığı tiplerinden biri olan ISV Partner’ler Microsoft’un yazılım ürünlerini kendi çözümleriyle birlikte gömülü olarak verebiliyorlar. Univera’nın aynı zamanda Microsoft ile ISV anlaşması’da bulunuyor. Bu kapsamda da Univera, Türkiye’de Microsoft ile özel anlaşması bulunan 12 firmadan biri…
Univera’nın satış ve pazarlamadan sorumlu Genel Müdürü Cüneyt Ersin bu gelişmeyle ilgili görüşlerini şu cümlelerle dile getirdi;
“Univera’nın proje yönetimindeki başarılarının bir nedeni de, yıllardır iş ortaklarımızla birlikte yürüttüğümüz verimli çalışmalardır. Bu yıl başında başlayan sertifikasyon çalışmaları sonucunda; VeriTest (USA) Laboratuarlarındaki ayrıntılı ürün testleri tamamlanmış ve 15 den fazla müşterimizin de olumlu referansları Microsoft tarafından alınarak, yapılan değerlendirmeler sonucu bu unvan kazanılmıştır. Bu belgeyi biz aynı zamanda Univera’nın müşterilerine verdiği tüm hizmetlerin bir ödülü, bir karşılığı olarak da görüyoruz… Bu statü, Microsoft ile stratejik ilişkilerimizi daha da geliştirecek, bize yeni imkânlar sağlayacaktır. Ayrıca şunu da eklemek isterim ki Microsoft ile bu düzeyde bir iş ortaklığı yapmamız; hem vereceğimiz teknik hizmetlerde hem de Microsoft’un lisans alımında sağlayacağı mali avantajlarla kullanıcılarımıza büyük yararlar getirecektir…”
Univera’nın dağıtım ve toptancılık üzerine hazırladığı Mobil Satış-Dağıtım Çözümü EnRoute bu gün 18 büyük marka, 1300 lokal distribütör ve toptancı ve sahada 7000’in üzerinde el bilgisayarında kullanılmakta. Univera, Ekim 2005’de Microsoft lisanslarının ürüne gömülü geleceği bir SQL .Net versiyonu yayınlayacağını duyurmuş durumda.
Ayrıca Univera’nın ; StokBar Plus isimli bir Stok ve Üretim İzleme Paketi ve LojiTek Plus isimli bir Tedarik Yönetim Paketi de bulunmakta ve .NET üzerinde yazılan bu iki üründe de Univera, Microsoft ürünlerini kendi ürünleri içine gömülü olarak verilebiliyor.
Univera bugün 70 kişilik kadrosu, İzmir Çankaya, Urla Teknopark ve İstanbul Kozyatağı’ndaki 3 ofisi ve sektöre fokus dev çağrı merkezi ile Türkiye’nin mobil uygulamalara dedike çalışan en büyük sistem entegratörlerinden biri durumunda.



Kaynak : 