CPG Ericsson, Ericsson WebSwitch 2000 v.3.0’ı Türkiye pazarına sundu. Veri ağları üzerinden telefon görüşmelerine olanak sağlayan ve bir IP Telephony platformu olan Ericsson WebSwitch 2000’in yeni versiyonunda bulunan özelliklerle WebSwitch, gelişmiş bir iPBX santralin tüm işlevlerine sahip oluyor.
Piyasadaki en ileri IP telefon platformu olan Ericsson WebSwitch 2000’in en yeni versiyonu Türkiye pazarına sunuldu. Ericsson Enterprise’ın Türkiye’deki yetkili tek işortağı olan CPG Ericsson tarafından pazara sunulan WebSwitch 2000 v.3.0, küçük ve orta ölçekli kuruluşların IP (internet protokolü) telefonunun avantajlarından yararlanmasını sağlıyor. Veri ağları üzerinden telefon görüşmeleri yapılmasına olanak sağlayan Ericsson WebSwitch 2000’in yeni versiyonunda bulunan bazı özellikler, gelişmiş bir iPBX santralinin tüm işlevlerini yerine getiriyor.
IP tabanlı santral, VoIP (voice over IP) ve IP telefon özelliklerini tek bir kutuda toplayan ve yeni standartları belirleyen Ericsson WebSwitch 2000’in yeni versiyonunda bulunan bazı özellikler şunlar:
Operatör Konsolu ve Telefon Defteri (Operator Work Station – OWS & Directory Manager): Çağrı izleme ve yönetimi için Windows temelli olan bir uygulama olan OWS, Directory Manager ile bütünleşik çalışarak santral memurları/resepsiyonistler tarafından en çok kullanılan işlevleri Windows NT ya da Windows 2000 platformuna taşır. Şirket içi ve dışı telefon defteri oluşmuna izin verir. Mesajların Birleştirilmesi (One Box Unified Messaging): Dahili numuranıza bırakılan sesli mesajlara internet ve MS Outlook ortamından erişme olanağı sağlayan bu özellik sayesinde kullanıcılar, bırakılan sesli mesajları e-posta yoluyla izleyebiliyor ve dinleyebiliyorlar. Zamanının büyük çoğunluğunu ofis dışında geçiren ya da evde çalışan kullanıcılar için büyük kolaylık sağlayan bu özellik, farklı kaynaklardan gelen (telefon ya da internet) mesajların tek bir kaynakta toplanıp izlenebilmesini sağlıyor. Sesli mesajı ve e-postayı tek kullanıcı arabirimine dönüştürmek kuruluşlara tasarruf sağlarken, çalışanların verimliliğini ve üretkenliğini de artırıyor. ISDN PRI, Q.SIG desteği: ISDN PRI desteği ile Telekom’dan gelen sayısal hatlar (ISDN hatları) WebSwitch’e bağlanabiliyor. Santrallerin birbirine bağlanmasını sağlayan bir protokol olan Q.SIG bağlantısı ise, mevcut santralleri IP tabanlı santral haline dönüştürüyor. WebSwitch’in yeni versiyonu, gelişmiş PBX gruplamaları sayesinde kendi üzerinde çağrı merkezi (call center) uygulamalarına da olanak veriyor. IP üzerinden faks desteği (fax over IP) gibi geliştirilmiş özellikler WebSwitch 2000’in çok yönlülüğüne katkıda bulunuyor. Genel numara planı, gelen numaranın gösterimi, meşgul ya da yanıtsız çağrılarda harici, dahili ya da mesaja yönlendirme, geri arama, konferans, robot operatör, beklemede müzik gibi santral özellikleri de WebSwitch 2000’in yeni versiyonunda bulunuyor. Geliştirilmiş Konfigürasyon Yönetimi: WebSwitch NetManager 3.0 ile tüm konfigürasyon grafiksel kullanıcı arayüzü (GUI) ile basit bir şekilde yapılabiliyor. Ayrıca, SNMP V2 yoluyla alarmları alma ve izleme mümkün.