Teması “e-Türkiye” ve sloganı “Türkiye’yi İnternete Taşımak” olan ve 1995 yılından beri her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen konferans teknolojik gelişmelerin tartışıldığı bildiriler, Türkiye’den ve yurtdışından uygulama bildirileri, sponsor firmaların teknolojik sunumları, eğitim seminerleri, paneller, çalışma grupları ve firmaların standlarının yer aldığı bir sergi bölümünden oluşacak.
3 gün boyunca 6 salonda toplam 80 oturumun gerçekleştirileceği konferansta; “Başarılı e-devlet uygulamaları”, “Bölgesel kalkınma ve internet”, “e-ticaret”, “e-yayın”, “İnternet gazeteciği” profesyonellere yönelik konuların yanında, “Bireysel güvenlik”, “SPAM” “Aile denetimi”, “Mahremiyet (Privacy)” gibi bireysel internet kullanıcısına yönelik güncel konularda var. “Görme özürlüler ve bilişim”, “Tıp bilişim”, “Sayısal kütüphaneler” vb. ilginç konu başlıklarıda işlenecek. Konferansta Hukuksal boyutta “e-imza”, “e-seçim”, “Bilgeye Erişim Özgürlüğü” “Telekom sektörünü Nasıl Rekabete Açarız?”, “E-türkiye’nin neresindeyiz?” panellerinin yanısıra “AKP/CHP Konuşuyor” oturumu var. İnternet profesyonelleri yetiştirmeye yönelik, Linux, İleri PHP eğitim seminerleri’de izleyicilerin bilgi dağarcığını zenginleştirecek. Konferansa sponsor olan firmların da birer sunum yapacağı etkinlikte ayrıca, firma standlarının yer aldığı bir sergileme bölümüde 3 gün boyunca katılımcılara açık olacak.
Ağ ve bilgi güvenliği konferansın ağırlıklı konuları arasında. Bu konularda uzmanlıkların sınanacağı, bu yıl ilk defa “Siber Savaş Oyunları” konferans merkezinde yapılacaktır. Kendine güvenen ekipler, ya kendi kurdukları sistemleri savunacak, ya da oyunlara katılan bu sistemleri ele geçirmeye çalışacaklardır. Siber Savaş Oyunları sonucunda en iyilere çeşitli ödüller verilecektir.
İnternet Teknolojileri Derneği (INETD)’nin kurumsal sahipliğinde gerçekleştirilen ve geçtiğimiz yıl yaklaşık 1.500 kişinin katıldığı, bu yıl ise 2.000 kişinin katılması beklenen konferans Türkiye interneti’nin önünü açacak ortak akıl arayışlarına bir platform olmayı, bir bilgi ve tecrübe paylaşımı ortamı olmayı hedefliyor. Türk Telekom’un Etkinlik Sponsoru olduğu konferansın ana sponsorları ise Alcatel, Aycell, Cisco, Ericsson, Siemens, Sun Microsystems. Konferans ayrıca; Garanti Bankası, Intel, Meteksan Net, Microsoft , Şekerbank ve Turk Nokta Net tarafından da destekleniyor. Konferansın hizmet sponsorları ise Computer World, IT Business Weekly, PC World, Radikal, Radyo 92nokta3, Rota Dağıtım ve turk-internet.com. Konferansa BMD, LKD, TBD, TBV, TESID, TID, TKD, TUBISAD, TURKMIA, TUTED, TZV ve UNAK da katkıda bulunuyor.
Konferans programı hakkında daha detaylı bilgi almak veya konferansa kayıt olmak için inet-tr.org.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.



Kaynak : 