Eğitim sektörünün firmalarından Eduplus’un “9’ncu Yönetim Zirvesi” İstanbul Sheraton Maslak Otel’de gerçekleştirildi. Zirvede ele alınan konulardan biri “Global Şirketlerde Yöneticilik- Yönetim Tarzları ve Vizyonları” oldu. Foruma katkı sunanlar arasında; HSBC Bank Genel Müdürü Martin Spurling, Zurich Sigorta Genel Müdürü Ertuğrul Bul, Acer Türkiye Ülke Müdürü Sinan Kender ve Intel Türkiye Ortadoğu ve Afrika Bölge Direktörü Ayşegül İldeniz yer alırken, forumun başkanlığını Amrop International Türkiye Yönetici Ortağı Prof. Dr. Yeşim Toduk yaptı.
Ertuğrul Bul, yaptığı konuşmada Zurich Sigorta Türkiye olarak yenilikçi gelişmelere ses getirdiklerini, müşterilere dönük gerçekleştirilen SMS projesiyle ödül aldıklarını ifade etti. Bankacılıkta olduğu gibi müşterilerin portal üzerinden sigortacılık işlemlerini yapabildiklerini belirten Bul, “inovatif bir şeyler yapmak önemli, zira ses getiriyor” şeklinde konuştu.
Sinan Kender ise, dünyanın 3 büyük tüketici elektroniği markasının Türkiye’ye geldiğini belirterek rekabetin giderek arttığını ve kar marjlarının da paralel olarak düşüş eğilimi gösterdiğini söyledi. “Adetler artıyor, ama kar marjları çok düştü” diyen Kender, rakiplerine göre daha küçük kurumsal bir yapıda olduklarının altını çizerek, şirkette çalışanların birden fazla “şapka takmak” zorunda olduğunu belirtti. “Bu, bize daha çok şey öğrenme fırsatını veriyor diyen Kender, çalışanların daha hızlı hareket edebilmeleri için kendilerine inisiyatif verdiklerini söyledi. Kender; “stoğun hızlı erimesi lazım. Bunun için de hızlı kararların alınması lazım” şeklinde konuştu.
Ayşegül İldeniz ise konuşmasına istikrar” kelimesinin taşıdığı öneme vurgu yaparak başladı. Yakın bir geçmişe kadar her çalışanı tanıdığını ve bundan guru duyduğunu ifade eden İldeniz, ancak bunun 30’a yakın ülkeden sorumlu olduğu bir pozisyonda pek mümkün olmadığını kaydetti. “işi yönetmek” ve “insanları yönetmek” şeklinde iki ayrımın söz konusu olduğunu belirten İldeniz, burada süreci doğru oturtmanın daha önemli olduğunu söyledi. “En büyük sıçramayı yapan insanlar, kendi içlerinde ne istediklerini bilen, hedeflerini doğru koyan insanlardır” şeklinde konuşan İldeniz, yöneticilerin asıl görevlerinin çalışanlarının içlerindeki yıldızı dışarı çıkartmak olduğunu söyledi.
Martin Spurling ise konuşmasında, çok kısa bir süre önce Türkiye’ye geldiğini ve gördüğü dinamizmden etkilendiğini ifade etti. 20 yıl içerisinde 10’a yakın şirkette çalıştığını belirten Spurling, sadece bankacılık alanında değil, her alanda insanları anlamanın gerektiğini söyledi. Bunun için; iletişim, takipçilik ve işini iyi anlayabilmenin önemli olduğunu belirten Spurling, sosyal ağlar gibi platformlar üzarinden iletişim kurmanın günümüzde daha da kolaylaştığını, ancak bunun da bir takım riskler içerdiğini ifade etti. “Liderlikten ziyade takipçiliğinizi sağlamanız yönetime çok önemli bir boyut getiriyor” diyen Spurling, bunun için etkin bir iletişim kanalı oluşturulması gerektiğini söyledi.

Kaynak : 