Dünyanın en büyük yazılım firmalarından SAP, 2004 yılının üçüncü çeyreğinde 1.78 milyar euro olan toplam gelirini yüzde 13 artırarak, 2005 yılının üçüncü çeyreğinde 2.01 milyar euro yaptı. Üçüncü çeyrek işletme gelirleri ise geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 12 oranında artarak 517 milyon euro oldu. 2005’in ilk dokuz aylık döneminde şirketin net karı, geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 30’luk bir artış gösterdi.
Yılın üçüncü çeyreğinde 590 milyon euro yazılım geliri elde eden SAP, geçen yılın aynı döneminde 491 milyon euro gelir elde edilen bu alanda da yüzde 20 artış kaydetti. Üçüncü çeyrekte, şirketin Kurumsal Kaynak Planlama’ya (ERP) bağlı yazılım gelirleri yüzde 11 artışla 229 milyon euro oldu ve toplam yazılım gelirlerinin yüzde 39’unu teşkil ettti. SAP NetWeaver ve ilgili ürünlerden elde edilen gelirler de, üçüncü çeyrekte yüzde 258 artışı göstererek en fazla yükselişi kaydetti.
Dokuz aylık rakamlar dikkate alındığında, 2005 yılının ilk dokuz ayında toplam ciro 5.76 milyar euro oldu. Bu miktar geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 13’lük artışa işaret ediyor. Yazılım gelirleri ise 2005 yılının ilk dokuz ayında yüzde 18 artışla 1.60 milyara ulaştı. İlk dokuz aydaki net gelir geçen yıla göre yüzde 14 artışla 1.35 milyar euro oldu.
SAP Başkanı Henning Kagermann yaptığı açıklamada üçüncü çeyrek sonuçlarının SAP’nin başarılı performansını net bir şekilde ortaya koyduğunu, SAP’nin büyüme hedeflerini sürekli kılacak yatırım planlarının, yol haritalarında tanımlandığı şekilde uygulamaya geçirilmeye devam edeceğini belirtti.

Kaynak : 