HP sözcüsü 5 yıldan bu yana şirkette çalışan Denzel’in pazartesi akşamı istifa ettiğini ve 9 aralğa kadar görevinde kalacağını açıkladı. Sözcü şöyle konuştu;
HP, Nora’ya yaptığı katkılar ve 4.çeyrekte sağladığı karlılık için hayranlık duyuyor. Yeni hayatında kendisine iyi şanslar diliyoruz.
Şirket son çeyrekte karlılık elde etti ama tepede, Carly Fiorina’nın ayrılmasından bu yana düzenleme ve mücadele sürüyor.
NCR’dan gelen yeni Başkan Mark Hurd, Şirketin donanım ve yazılımdaki kayıplarını durdurmaya çalışıyor. Diğer yanda da ekibiyle birlikte, IBM, Dell, Computer Associates, Sun Microsystems ve diğerlerine karşı rekabette karlı hala gelmek için çabalıyor.
Denzel’in arkasındaki sonuçlar gelişiyordu ama Hurd, sürekli olarak şirketin gelirlerinin çok daha fazla gelişebileceğini söylüyor.
Son çeyrekte, HP’nin yazılım bölümü 311 milyon $ gelir raporladı ki bu rakam geçen yılın eşdeğer dönemi için % 11 artış anlamına geliyor. Bunun içinde işletme karlılığı 27 milyon $ yani gelirin % 8.7’si oldu. Bu rakam geçen yılın rakamından 7 milyon daha düşük.
Denzel, bir yandan da HP’nin geçtiğimiz yıllarda satın aldığı pek çok yazılımı da entegre etmekle uğraşıyordu.
Hurd yazılım portföyünü daha esnek ve değişen iş yaşamına uygun bir şekilde açmak istiyor. Daha dün, şirket kimlik yönetim yazılım şirketi Trustgenix’i satın aldı. Daha önce de, depolama yönetimi uzmanı AppIQ ve varlık yönetim sağlayıcısı Peregrine Systems’i almıştı.
Hurd geçen martta göreve geldiğinden bu yana HP içinde önemli değişiklikler yaratıyor. HP’yi Fiorina’nın ocakta birleştirdiği kişisel sistemler grubu ile yazılım işini 2’ye böldü ve başına palmOne’dan Todd Bradley’i getirdi. Şirketin Bilişim bölümünün başkanlığına da Dell’den Randy Mott’u aldı.

Kaynak : 