Türk Telekom’da yeni bir yöneticinin Savcılığa çağrıldığını öğrendik. Bu yönetici 2011’den itibaren önce Avea’da sonra Türk Telekom’da Hukuk Genel Müdür Yardımcısı olarak atanmış olan Doğan Coşgun.
Daha önce yayınladığımız bir haberde Doğan Coşgun’un bulunamadığı duyumundan bahsetmiştik. Türk Telekom sitemize, ofiste olduğunu belirten bir düzeltme yollamıştı[2]. Son gelişme ise dün itibariyle Coşgun’un savcılığa çağrıldığı şeklinde. Coşgun’un AVEA ve Türk Telekom içinde tüm hukuki iş ve işlemleri yürütme yetkisi bulunduğu, AVEA üzerinden yapılan adli ve istihbari dinlemelere ilişkin kararların hukuki değerlendirmelerini yaptığı bilgisi var.
Doğan Coşgun, 1996 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olmuş 2003 yılında Marmara Üniversitesi Özel Hukuk Bölümü’nde yüksek lisansını tamamlamıştır. Çeşitli özel hukuk büroları ve şirketlerin hukuk birimlerinde çalıştıktan sonra, Coşgun, 2000-2008 yılları arasında Yıldız Holding A.Ş. bünyesinde sırasıyla Avukat, Hukuk Müşaviri, Hukuk İşleri Direktörü olarak, 2008-2011 yılları arasında Turkuvaz Medya Grubu Hukuk İşleri Grup Başkanı olarak görev yapmıştır. Avea İletişim Hizmetleri A.Ş’de Mayıs 2011’de göreve başlayan Doğan Coşgun, Hukuk İşleri Direktörü ve Hukuk Genel Müdür yardımcısı olarak görev yaptıktan sonra Türk Telekom Hukuk Genel Müdür yardımcısı olarak atanmıştır.
3 Yöneticinin Gözaltı Süresi Devam Ediyor
Diğer yandan aldığımız bilgiye göre 23 temmuz itibariyle savcılığa çağrılan 3 Türk Telekom yöneticisi Erkan Akdemir, Coşkun Şahin ve Nazım Efe [1], 26 temmuz itibariyle gözaltına alınmışlardı[2]. Bu yöneticilerin gözaltı sürecinin halen devam ettiği notu var. Neden gözaltına alındıklarına dair bir detay ise bulunmuyor. Sadece Şahin için sorunlu bir mail attığı iddiaları var.
Diğer yandan Türk Telekom’da işten çıkarılan 198 kişi dışında da FETÖ’ye yakın başka kişiler olduğu iddiaları sürüyor. Bu nedenle de, kamuoyu Türk Telekom’daki gelişmeleri yakından takip ediyor. Bu firmanın 2005’de özelleştirilmesine ve telekom sektöründe serbestleşme 2004’de ilan edilmesine karşın hala “tekel” olarak kalması da olayın diğer bir boyutu.
Bunun ticari ve ekonomik tarafının önemi ayrı ama asıl güvenliğimiz anlamında ne tehlike ya da risk yaratacağını son darbe girişiminde yakından gördük. Hükümetin ve UDH Bakanlığı ile BTK’nın bu konuyu acilen ele alması ve erişim ile vatandaşların kişisel verilerin (telefon konuşmaları) tek bir firmada toplanması yerine dağıtılmasının gerekliliğinin anlaşılmasını bekliyoruz.
Konuyu takip ediyoruz.
[1] Türk Telekom Üst Yöneticileri Erkan Akdemir ve Coşkun Şahin Gözaltına Alındı
[2] Türk Telekom’da Gözaltına Alınan 3 Yönetici Hangileri?



Kaynak : 