Her markanın 3 veya 6 ay sunduğu lamba garantisini “1 yıl”a çıkaran Acer, rakiplerine karşı fark yaratarak projeksiyon pazarını %30 oranında büyüttüğünü açıkladı.
“Acer tarafından sağlanan 1 yıl Lamba garantisi, müşteriye kalite güveni vererek Projeksiyon alma kararını geliştirdi ve kolaylaştırdı”
diyen Acer Çevrebirimleri Ürün Müdürü Ülkücan Koca, sözlerine şöyle devam etti:
“Biz günümüz yaşam şartlarına uygun olarak sunduğumuz yeni teknolojiler sayesinde – bunlar 3D projeksiyonlar, cep projeksiyonları, eğitimde kullanım amaçlı projeksiyonlar- projeksiyon ürün gamını genişleterek her ihtiyaca özel çözümler sunduk. Çünkü Pazar Lideri olmak, pazarı büyütmek ve geliştirmeyi gerektirir”
Mobil projeksiyon pazarının %43’üne** sahip olan Pazar Lideri Acer, geniş bir video-projektör yelpazesini 3D teknolojisi desteğiyle buluşturarak Türkiye’ye pazarında bir ilke imza attı. Kristal netliğinde görüntüler ve keskin detayları yansıtan bu yenilikçi projektör ailesinin dahili hoparlörü, eğlencenize olağanüstü seslerle daha da keyifli hale getiriyor.
Acer ve TI(Texas Instrument) ile birlikte yürütülen “3D ile Eğitim” temalı pilot proje kapsamında öğrenciler, Biyoloji, Coğrafya, Kimya gibi görselliğin çok önemli olduğu derslerde ilk defa 3D projeksiyon ile eğitim fırsatı buldu.
3D projeksiyon ile eğitimin diğerlerine göre öğrenciler tarafından daha fazla ilgi gördüğünü ve bu sayede dersin akılda kalıcılığı konusunda bu yöntemin oldukça başarılı olduğunu vurgulayan Acer Çevrebirimleri Ürün Müdürü Ülkücan Koca,bu pilot uygulamanın daha fazla okula yayılması ve ders müfredatının genişletilmesi için MEB ile yakın çalıştıklarını belirtti :
“Ayrıca Acer Türkiye olarak Avrupa’da yürütülen Eğitim Projelerine Türkiye’nin de dahil olması için çok çalışıyoruz”
diyen Sn. Koca, Avrupa Okul Ağı ile Avrupa’daki 4 ülkede(İngiltere, İspanya, Fransa, İtalya) yürütülen ‘İnteraktif Projektör Projesi’ne Türkiye’yi de dahil ettiklerini ve bu kapsamda MEB’nın belirlediği okullara Acer Projeksiyonlar, Netbooklar ve Akıllı Tahtalar hibe ederek Türkiye’deki eğitim şartlarının gelişimi için destek verdiklerini vurguladı ve tüm global markaların bu gibi çalışmalara hem maddi hem manevi destek vermesi gerektiğini belirtti.
Kaynaklar:
* PMA 2010 Raporları 16.02.2011
* PMA Q1 2011 Raporları 25.05.2011



Kaynak : 