• Günlük Haberler
  • *İNSAN KAYNAKLARI
  • *ÜRÜNLER / HİZMETLER
  • BİLİŞİM
  • DOSYALAR
  • e-TİCARET
  • Giriş
  • Kayıt
28 °c
istanbul
26 ° Cum
26 ° Cts
26 ° Paz
26 ° Pts
Türk İnternet
  • Ana Sayfa
  • BİLİŞİM
  • e-TİCARET
  • INTERNET
  • TELEKOM
  • YENİ TEKNOLOJİLER
  • Hakkımızda
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • BİLİŞİM
  • e-TİCARET
  • INTERNET
  • TELEKOM
  • YENİ TEKNOLOJİLER
  • Hakkımızda
No Result
View All Result
Türk İnternet
No Result
View All Result
Ana Sayfa YENİ TEKNOLOJİLER Yeni Teknolojiler Robot

Airbus, Avrupa Uzay Ajansı (ESA) ile Sözleşme İmzaladı

turk-internet.com Basin-turk-internet.com Basin
28 Mayıs 2020
-*ŞİRKET HABERLERİ, Coğrafi Bilgi / Harita, Robot
0
Airbus, Avrupa Uzay Ajansı (ESA) ile Sözleşme İmzaladı

Airbus, Avrupa Uzay Ajansı (ESA) ile Sözleşme İmzaladı

Facebook'ta PaylaşTwitter'da Paylaş

Avrupa Uzay Ajansı (ESA), Amerikan mürettebatlı Orion uzay aracının üçüncü Avrupa Servis Modülünün (ESM) üretimi için Airbus ile yaklaşık 250 milyon € değerinde bir sözleşme imzaladı.

ESA, bu ilave servis modülünü sipariş ederek, NASA’nın Artemis programındaki gerekli devamlılığı sağlıyor. Üçüncü Avrupa Servis Modülü (Artemis III misyonu), 2024 yılında astronotları Dünya’nın uzaydaki komşusuna ulaştırmak için kullanılacak (Apollo 17’nin Ay’a inişinden bu yana geçen 50 yıldan fazla bir aradan sonra ilk kez).

Airbus Space Exloration Başkanı Andreas Hammer, konuyla ilgili olarak şöyle konuştu;

“Tecrübemiz ve uzmanlığımız, gelecekteki ay misyonlarında da uluslararası ortak olarak katılmamıza olanak sağlayacaktır. Müşterilerimiz ESA, NASA ve endüstriyel ortağımız Lockheed Martin ile birlikte çalışarak, ilk üç ay görevi için artık güvenilir bir planlama temeline sahibiz. Bu anlaşma, en gelişmiş Avrupalı ve Amerikan uzay teknolojilerini birleştiren ortak yaklaşımın bir göstergesidir”

ESA İnsan ve Robotik Keşif Direktörü David Parker, şunları söyledi;

“Bu anlaşma ile, Avrupa’nın Artemis’te güçlü ve güvenilir bir ortak olduğunu tekrar göstermiş oluyoruz. Avrupa Servis Modülü, insanoğlunun varlığını düşük Dünya yörüngesinin ötesine taşıyan misyonlara ilham vererek, bilimsel araştırmalara, kilit teknolojilerin geliştirilmesine ve uluslararası bir işbirliklerinin doğmasına büyük katkı sağlıyor”

Avrupa Servis Modülü (Artemis I) ile ilk mürettebatsız Orion test uçuşu, 2021’de gerçekleşecek. Bir sonraki misyonun bir parçası olarak, Artemis II’de astronotlar, Ay’ın etrafında uçacak ve Dünya’ya geri dönecekler.

Avrupa Servis Modülü (ESM), astronotlar için itiş, güç, hava ve suyun yanı sıra NASA’nın yeni uzay aracının termal kontrolünü sağlayacak.

Her bir ESM’de elektrikli ekipmanlardan motorlara, güneş panellerinden yakıt depolarına ve astronotlar için yaşam destek malzemelerinden yaklaşık 12 kilometre uzunluğunda kabloya kadar 20.000’den fazla parça ve bileşen kullanılmaktadır. İlk servis modülü, Kasım 2018’de NASA’ya teslim edildi ve mürettebat modülü ile eşleştirildi. Tam entegre uzay aracı, NASA’nın ABD Ohio’daki tesisinde termal vakum testini tamamladı ve ABD Florida’daki Kennedy Uzay Merkezi’ne geri döndü, 2021’in ilk yarısında teslim edilmesi planlanan ikinci servis modülü ise Bremen’de Airbus tarafından entegre ve test ediliyor.

ESM’nin geliştirilmesi ve yapımı sırasında Airbus, ESA’nın, Uluslararası Uzay İstasyonunda mürettebata düzenli olarak test ekipmanı, yedek parça, yiyecek, hava, su ve yakıt teslimatı sağlayan otomatik nakil aracı (ATV) için ana yüklenici olarak tecrübesini pekiştirdi.

ESM, silindir şeklinde, çapı ve yüksekliği yaklaşık dört metredir. İki haneye güç sağlamak için yeterli enerji üreten dört güneş paneline (açıldığında 19 metre) sahiptir. Servis modülünün 8.6 tonluk yakıtı, bir ana motora ve 32 küçük iticiye güç verebilir. ESM, toplamda 13 tonun biraz üzerinde ağırlığa sahiptir. Orion uzay aracı için ana itiş sistemi olarak işlevine ek olarak ESM, yörünge manevra ve konum kontrolünden sorumlu olacaktır. Ayrıca mürettebata su ve oksijen gibi yaşam desteğinin temel unsurlarını sağlar ve mürettebat modülüne yerleştirildiğinde termal kontrolü düzenler.

Etiketler: ABD (Amerika Birleşik Devletleri)AirbusAmerikan Uzay ve Havacılık Kurumu (NASA)Andreas HammerAvrupa Uzay Ajansı(ESA)David ParkerFloridaRobotikUluslararası Uzay İstasyonu (ISS)Uzay Aracı

Türk İnternet'ten buna benzer yazılar için bildirim almak ister misiniz?

ABONELİKTEN ÇIK
Lütfen yorum yapmak için giriş yapın.

GÜNLÜK BÜLTEN ABONELİĞİ

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

YAZARLARIMIZ

Ernur Öktem
  • Yakında Yerli Üretim Huawei Telefonlar mı Göreceğiz?
Fusun S.Nebil
  • Telefon Dolandırıcılığından.. Boğaziçi Üniversitesine.. Seçimlere .. Kişisel Veriler Neden Önemli
Innocenzo Genna* / EU telecom regulation expert
  • Dezenformasyonla İlgili Yeni Avrupa Uygulama Kuralları: Öz Düzenlemeden Ortak Düzenlemeye
Mehmet Taşnikli
  • Tayvan, Çin Riskine Rağmen 120 Milyar $’lık Çip Yatırımı Başlattı
turk-internet.com / Bilgi
  • “Bağlantınız Gizli Değil” Uyarısı Nedir, Karşılaşıldığında Ne Yapmalı?
Ümit Ağaçsakal
  • “Bırakınız Yapsınlar” mı, “Durdurun Otursunlar” mı?

HAFTANIN ÖNE ÇIKANLARI

  • Bu Sefer Boğaziçili Akademisyenler, Mezunlar ve Öğrenciler mi Fişlenmek İsteniyor?
  • BTK, Abone Deseni’ni Seçim Nedeniyle mi Almaya Çalışıyor?
  • Seçim Yaklaşırken, Kişisel Veriler Kötüye Nasıl Kullanılır?
  • Araştırmacılar, Bluetooth Sinyallerinin Akıllı Telefonları İzlemede Kullanılabileceğini Ortaya Çıkardı
  • Google, Kadın Çalışanlara Haksız Uygulamalar Nedeniyle 118 milyon Dolar Ödeyecek

HAFTANIN KELİMESİ

3GPP

3. Nesil Ortaklık Projesi (3GPP), dünya çapında çeşitli mobil (hücresel) ve telekomünikasyon standartlarını geliştiren ve sürdüren bir grup standart kuruluşudur.

3G ile birlikte kurulmuş ve telekom endüstrisinin Birleşmiş Milletleri diye tanımlanabilir. Sonraki nesiller için de standartları belirlemiştir.

Detayı için Wiki-Turk'e bakınız

Bildirimler

Turk-internet.com masaüstü bildirimlerini almak için lütfen buraya tıklayın

Son Yorumlar

  • Seçim Yaklaşırken, Kişisel Veriler Kötüye Nasıl Kullanılır? için [email protected]
  • Video Sunan Platformları En İyi Nasıl İzleriz? için Tolga Kaprol
  • Rusya, Meta’ya (Facebook) Erişimi Engelledi için Tolga Kaprol
  • Metaverse, Bir Can Simididir için tkaprol
  • Kademeli Tarifede Elektrikten Tasarruf Tüyoları için maltun1

Haber bültenimize abone olun

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

  • Haber İndeksi
  • Hakkımızda
  • Gizlilik Bildirimi
  • Firmaların turk-internet.com ile Çalışabilirlik Yöntemleri
  • Destek
  • Bize Yazın

© 2021 Turk-Internet.com

No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • BİLİŞİM
  • e-TİCARET
  • INTERNET
  • TELEKOM
  • YENİ TEKNOLOJİLER
  • Hakkımızda

© 2021 Turk-Internet.com

Tekrar Hoşgeldiniz!

Aşağıdan hesabınıza giriş yapınız

Şifremi unuttum? Kayıt Ol

Yeni Hesap Oluştur

Kayıt olmak için aşağıdaki formu doldurunuz

Tüm alanların doldurulması gerekiyor. Giriş yap

Şifrenizi geri alın

Lütfen şifrenizi resetlemek için kullanıcı adı veya email adresinizi girin.

Giriş yap
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Bildirimi.