Geçtiğimiz Nisan ayında Japon elektronik devi Sony’e karşı gerçekleştirdiği DDoS saldırılarıyla (1) dünya kamuoyunda adından söz ettiren eylemci grup Anonymous, bu sefer de 40’a yakın çocuk pornosu içeren siteyi hackledi. Anonymous, bu siteleri kullanan 1500’den fazla kişinin adlarını da web’de duyurdu.
Anonymous, bir hafta kadar önce ‘Operation Darknet’ olarak adlandırılan DDoS eylemleriyle, Freedom Hosting isimli bir sunucuyu hedef aldı. Adı geçen sunucunun, büyük bir çocuk porno “kolleksiyonunu” barındırdığı belirtiliyor. Anonymous’un, kısa mesajları depolayan PatseBin adlı sitede paylaştığı bilgiye göre sadece “Lolita City” isimli site hacklenmedi, ayrıca buraya abone 1500’den fazla kullanıcının bilgisi de paylaşıldı.
Anonymous’un, porno sitesi yöneticilerini içerikleri kaldırmaları yönünde uyardığı, aldığı olumsuz cevap üzerine eylemlerine devam ettiği belirtildi. Anonymous, benzer şekilde başka çocuk pornosu barındıran site ve sunucuların da saldırılarının hedefi olacağı uyarısını yapıyor.
Web güvenliği şirketi Sophos’un kıdemli teknoloji danışmanı Graham Cluley, eylemlerin iyi niyetle yapılmasına rağmen, bunların polis tarafından gerçekleştirilen yasal operasyonlara gölge düşürebileceği uyarısını yapıyor. Anonymous’un duyurduğu isimlerin muhtemelen gerçek olmadığını ve internetten bulunmuş, olayla ilgisi bulunmayan kişilere ait olabileceğini belirten Cluley, bu nedenle aksiyonun yarardan çok zarar verebileceğini ifade ediyor. Cluley, Anonymous üyelerini tespit ettikleri çocuk pornosu sitelerini emniyet yetkililerine bildirmeye çağırıyor.
(1) Anonymous’un Saldırı Hedefi Şimdi Sony



Kaynak : 