Şu aralar dünyanın en popüler hacker ve online aktivist camiaları olarak gösterilen Anonymous ve LulzSec gruplarıyla ilgili pek çok yeni gelişme yaşanmakta. FBI’ın yaptığı tutuklamalarla [1] ilgili kısa bir süre önce ortak açıklama yayınlayan iki grup, önceki gün de FBI’ın Anonymous ve LulzSec eylemlerine karışmak gerekçesiyle tutukladığı bir kişiye hizmet vermeyi bırakan PayPal’a karşı ortak bir eylem kararı aldılar. İki grup birbirleri ile giderek yakınlaşmakta gibi gözüküyor.
Daha çok adlarını DDoS saldırısı ve deface eylemleriyle duyuran Anonymous grubu da, yaklaşık 2 aylık bir sürede pek çok tanınmış kurumsal siteye ve devlet kuruluşunun networküne saldıran Lulzsec grubu da hack konusunda kendilerine haklı bir şöhret edinmiş durumdalar. Her iki grup da eylemlerini online aktivizm paralelinde açıklıyorlar ve maddi çıkar beklentisi, politik dürtüler veya dini motiflerle hareket etmiyorlar. Özellikle büyük kurumsal siteler ile devlet kurumlarının başına dert olan iki grup son dönemde birbirleri ile de yakınlaşmaya başladılar.
Bu yakınlaşmanın ilk örneği, FBI’ın yaptığı tutuklamalara karşı yapılan ortak açıklama olarak karşımıza çıkıyor. ABD’de yayın yapan Ulusal Toplum Radyosu’nda (National Public Radio) yaklaşık 1 hafta kadar önce FBI yöneticilerinden Steve Chabinsky tarafından kaleme alınan bir makale yayınlandı. “Hacker Tutuklamaları ile FBI Bir Mesaj Vermeye Çalışıyor” başlığını taşıyan söz konusu makale, doğrudan Anonymous ve LulzSec gruplarını hedef alır nitelikteydi.
Chabinsky yapılan tutuklamalarla birlikte internet kaosunun kabul edilemez olduğu mesajını iletmeye çalıştıklarını söylüyor ve hackerların sosyal sorumluluk amacıyla hareket ettiklerini açıklıyor olsalar da internet sitelerinden bilgi çalmak veya siteleri erişilemez duruma sokmak gibi bir hakları olmadığını vurguluyordu. Chabinsky ayrıca söz konusu vakaların çözümünde uluslar arası bir dayanışma uygulanacağını ifade ederek hackerların dünya çapında ağ açılımına (World Wide Web) www kısaltmasını Vahşi Vahşi Batı (Wild Wild West) şekline dönüştürmelerine izin verilmeyeceğini belirtiyordu.
FBI’ın online aktivist camiasında tepki çeken açıklamasında yanıt gecikmedi ve Anonymous ile LulzSec grubu ortak bir duyuru yaptılar. Oldukça sert bir dille yazılan açıklamada hacker grupları tehditlerden korkmadıklarını belirtiyorlar. Açıklama metni şu ibarelere yer vermekte:
“Açık olalım Bay Chabinsky. Siz ve meslektaşlarınız web sitelerine izinsiz sızma eylemini kabul edilemez buluyorsanız, size asıl BİZİM neyi kabul edilemez bulduğumuzu anlatalım:
* Kendi vatandaşlarına yalan atan ve onları kontrol altında tutmak için korku ve terör yaratıp özgürlüklerini parça parça ellerinden alan hükümetler.
* Bir yandan sözde hükümetlere yardım edip onlarla birlikte komplolar kurarken, öte yandan da hiçbir zaman şartlarını yerine getiremeyeceklerini bildikleri federal ihalelere girerek kendilerine milyarlarca Dolar avanta sağlayan özel şirketler.
* Yalnızca karlarını arttırma gündemlerini takip edip bir yandan da sadece bazı ülkelere birer birer sızmak ve statükonun hiçbir zaman değişmeyeceğinden emin olacak kadar o ülkeleri yozlaştırabilmek amacıyla, tüm dünya çapındaki hükümetlerle derin ilişkiler kuran lobi grupları.
İşte bizim düşmanlarımız bu hükümetler ve bu özel işletmelerdir. Ve web sitelerine sızmak ve onların yalanlarını ortaya çıkarmak dahil olmak üzere, onlarla elimizdeki tüm imkanlarla ve yöntemlerle savaşmaya devam edeceğiz.
Artık korkmuyoruz. Bize yönelik tutuklama tehditleriniz bizim için hiçbir anlam ifade etmiyor zira bir düşünceyi tutuklayamazsanız. Buna yönelik atacağınız her adım, vatandaşlarınızı daha da kızdıracak ve bir gün devasa bir kükreme olarak karşınıza çıkacaktır. Bu insanlara yardım etmek bizim görevimiz ve bizi durdurmak için yapabileceğiniz hiç ama hiçbir şey yok.
Bu açıklamaya FBI’dan yeni bir tepki gelmedi. Ancak Anonymous ve LulzSec, bu kez de geçtiğimiz yıl WikiLeaks’e ödeme hizmeti vermeyi kesen PayPal konusunda ortak bir açıklama yayınladılar. İki grup da eski bir gazetecilik okulu öğrencisi olan ve FBI’ın tutukladığı 14 kişiden birisi olan Mercedes Haefer’e PayPal’un geçerli gerekçeler olmaksızın hizmet vermeyi kestiğini açıklıyorlar. Anonymous ve LulzSec grupları, OpPayPal adını alan eylemin ilk safhasında herkesi ünlü ödeme sistemleri firmasını boykot etmeye çağırıyor. Operasyonun ilerleyen aşamalarında ise PayPal’a yönelik ciddi siber saldırılar olabileceği konuşulmakta
[1]- FBI, ABD’de Anonymous ile İlgili Olduğunu İddia Ettiği 16 Kişiyi Tutukladı



Kaynak : 